– Naplata turističke takse u Veneciji počinje 01. jula – Travel Magazine

Naplata turističke takse u Veneciji počinje 01. jula

Naplata turističke takse u Veneciji počinje 01. jula

Gradske vlasti Venecije su pre skoro godinu dana donele odluku o uvođenju turističke takse, ali je njena primena do sada više puta odlagana i pomerana, uz objašnjenje da je potrebno vreme da bi se uspostavili najbolji mogući mehanizmi naplate.

Sada je konačno potvrđeno da će naplata početi 01. jula 2020. godine.

Taksa će iznositi između 3 i 10 evra po danu, što će zavisiti od trenutnog broja turista u gradu – u vreme najvećih gužvi i taksa će biti najskuplja. U narednom periodu, gradske vlasti će dati više detalja o načinu plaćanja takse, sa akcentom na online rezervacije pre dolaska u grad.

Ko ne plaća ovu taksu?

Ukoliko odsedate u bilo kom vidu zvaničnog gradskog smeštaja, kakvi su hoteli, hosteli i B&B, gradu već plaćate takozvanu taksu Tassa di soggiorno, koja iznosi od 2 do 5 evra, i ne morate da plaćate novu taksu. Osobe koje u Veneciju dolaze radi posla, studija ili porodičnih razloga, takođe su oslobođene plaćanja takse, kao i deca uzrasta do šest godina.

Zbog prekomernog broja posetilaca, Venecija je zatražila da se nađe na listi ugroženih destinacija. Pročitajte za šta sve možete biti kažnjeni u ovom gradu, ali i da li uvođenje turističkih taksi ima smisla?

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X