– Ne tražite od kabinskog osoblja da vam nosi prtljag – Travel Magazine

Ne tražite od kabinskog osoblja da vam nosi prtljag

Ne tražite od kabinskog osoblja da vam nosi prtljag

Facebook stranica Fly Guy’s Cabin Crew je „mesto“ na kome kabinsko osoblje iz celog sveta može da ostavlja poruke, mišljenja, zabavne fotografije i videe, ali i da traži savete od kolega iz branše.

Nedavno su na ovoj stranici pripadnici kabinskog osoblja podelili zanimljivu informaciju o tome da velika međunarodna osiguravajuća kuća AXA svojim osiguranicima savetuje da, kako bi izbegli bolove u leđima, od kabinskog osoblja traže da podiže prtljag umesto njih. Post je izazvao burne reakcije kako zaposlenih u avio industriji, tako i putnika.

Članovi kabinskog osoblja bili su zaprepašćeni ovim zvaničnim savetom, napominjući da bi nošenje i podizanje prtljaga desetina putnika na svakom letu, veoma brzo dovelo do povreda na radnom mestu. Zato su posavetovali putnike da im ručni prtljag bude težak samo onoliko koliko sami mogu da ponesu.

Neki su čak dali predlog da kabinsko osoblje ubuduće treba da bojkotuje AXA-u: „Pogodite ko puno putuje? Mi, kabinsko osoblje, i potrudićemo se da od sada izbegavamo da kupujemo usluge od kompanije kojoj nije stalo do našeg zdravlja i bezbednosti.“

Naslovna fotografija: Rudy and Peter Skitterians from Pixabay

Pročitajte više o tabu temi avio industrije – seksualnom uznemiravanju kabinskog osoblja, ali i o tome zašto je važno da prema osoblju na letu budete fini. Možda će vas zanimati i koliko zarađuju zaposleni u avio industriji.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *