Vesti – Norveška - povratak normalnom životu – Travel Magazine

Norveška – povratak normalnom životu

Norveška – povratak normalnom životu

Poslednjih meseci ulazak u Norvešku je bio poprilično komplikovan, posebno za nevakcinisane putnike. Međutim, ovo će se uskoro promeniti. Zahvaljujući visokoj stopi vakcinacije, Norveška ublažava mere zaštite od koronavirusa.

Ukidanje ograničenja u zemlji

Norveška je 25. septembra ukinula većinu ograničenja vezanih za koronavirus. Ukidanje mera je dan ranije najavila premijerka, Erna Solberg, na konferenciji za novinare u Oslu. Od tada, građani se, pre svega, više ne moraju pridržavati pravila udaljenosti od jednog metra. Ukinuta su i ograničenja vezana za prisustvo različitim događajima i okupljanjima.

Koh tao Tajland
PROČITAJTE I…

Nove opcije za putovanje u Tajland

Osim toga, za ulazak u bioskope, pozorišta ili diskoteke nije potreban negativan test kao ni dokaz o vakcinaciji ili oporavku. Već prethodnih nekoliko nedelja osetilo se ublažavanje mera. Maska za lice je postala samo preporuka ali više nije obavezna.

Norveška ublažava i mere za ulazak u zemlju

Norveška je do sada dozvoljavala ulazak u zemlju većini putnika ako su bili potpuno vakcinisani ili ako je postojao opravdan razlog za to. Ali, čak i tada, samo uz testiranje i karantin.

Međutim, od 1. oktobra ublažena su pravila ulaska za državljane zemalja Evropske ekonomske zone (EEA) i Šengena. Pomenuto ublažavanje mera je deo prve faze otvaranja zemlje.

Od ovog datuma evropski putnici više ne moraju da pokažu negativan test da bi ušli u zemlju. Nevakcinisani turisti će moći da se oslobode obaveze karantina nakon tri dana.

Putnici iz zemalja klasifikovanih kao “narandžaste” u budućnosti će biti izuzeti od karantina. Nevakcinisana deca mlađa od 18 godina ne moraju u karantin, čak i ako ulaze iz zemlje gde je karantin obavezan. Međutim, u ovom slučaju moraju pokazati negativan test.

Tokom naredne faze otvaranja, obaveza testiranja i karantina biće u potpunosti ukinuta za putnike iz zemalja EEA i Šengena. Međutim, još uvek nije precizirano kada će do toga doći.

Mauricijus otvara granice
PROČITAJTE I…

Mauricijus otvara granice

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
24Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *