Vesti – Nova normalnost - ukida se usluga alkohola u avionu? – Travel Magazine

Nova normalnost – ukida se usluga alkohola u avionu?

Nova normalnost – ukida se usluga alkohola u avionu?

Restart avio saobraćaja počeo je krajem maja uz posebne mere koje su putnike upoznale sa „novom normalnošću“. Maske su postale obavezne, kao i držanje socijalne distance. U međuvremenu, veliki broj avio-kompanija odlučio je da zabrani posluživanje alkohola. Ova odluka je prevasodno doneta kao mera sprečavanja kontakta između posade i putnika, ali i sa ciljem da smanji potrebu za odlaskom u toalet.

Bezbednost je presudna

Pandemija COVID-19 primorala je avio-kompanije da preispitaju postupak leta. Pored obavezne politike pokrivanja lica, preuređivanja linija za check-in ili boarding i HEPA filtera „koji eliminišu 99.99% virusa i bakterija iz recirkuliranog vazduha“, ključne promene su učinjene i u  uslugama tokom samog leta, koje su ili smanjene ili u potpunosti izmenjene. Nema više časopisa i kataloga, kao ni kupovina (zbogom parfemi i kolica za slatkiše / grickalice).

Saznajte i za koje italijanske regije će vam trebati registracija, kao i koje su 3 avio-kompanije tužile britansku vladu

Air Europa, na primer, koja bi trebalo da nastavi domaće letove 22. juna, a mesec dana kasnije i međunarodne letove, posvećena je smanjenju nepotrebnih kontakta na letu. Oni su uklonili novine i časopise, a uslugu hrane zamenili spakovanim obrocima i flašom vode po putniku. Kupovina na letu je izbačena u potpunosti u ekonomskoj klasi za unutrašnje i evropske letove, ali ostaje na interkontinentalnim letovima, mada uz veoma ograničenu ponudu. U oba slučaja usluga je dostupna samo u poslovnoj klasi. Pored toga, „Air Europa radi na tome da obezbedi putnicima mogućnost onlajn kupovine proizvoda koje žele unapred“, stoji u saopštenju avio-kompanije.

Avio-kompanije u Evropi – ko je sve zabranio uslugu alkohola?

Sve evropske avio-kompanije nastavljaju aktivnosti sa ograničenim uslugama tokom leta. U slučaju EasyJet-a, koji već leti između Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, na letovima se služi samo voda. Putnici mogu poneti sopstvenu hranu i bezalkoholna pića, jer kompanija postepeno ponovo uvodi prehrambene usluge u narednim mesecima.

KLM je takođe obustavila prodaju alkohola i toplih napitaka, iako prodaje vodu i bezalkoholna pića. Usluge ishrane dostupne su samo na letovima dužim od devet sati. Sa svoje strane, British Airways je obustavio uslugu alkohola za sve letove na kratkim relacijama, nudeći samo vodu i bezalkoholna pića, ali ne i obroke. Virgin Atlantic je privremeno uklonio alkoholna pića i, poput Air Europa, putnicima pruža osnovni komplet, uključujući masku, maramice i sredstva za čišćenje ruku.

Što se tiče Ryanair-a, koji je takođe nastavio niz letova, avio-kompanija je uklonila tople napitke iz svog menija, ali ne i alkohol ili predpakovanu hranu koja mora biti rezervisana pre leta.

SAD i Azija

Delta Air Lines ne služi alkohol na domaćim letovima, ali nudi pivo, vino i alkoholna pića u dugim linijama. American Airlines takođe sledi isti postupak ograničavajući alkoholna pića na dugotrajne i letove prve klase. U Aziji, Cathay Pacific i dalje nudi pića tokom leta, ali lounge saloni su i dalje zatvoreni. Sa svoje strane, Virgin Australia poslužuje besplatno vodu i bezalkoholna pića, ali bez dodatne hrane ili pića. Qantas nudi i pojednostavljenu uslugu jela i pića, iako se nada da će uskoro početi sa ublažavanjem svojih ograničenja.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
53Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *