Vesti – Nova pravila u Austriji za ulazak u radnje i salone – Travel Magazine

Nova pravila u Austriji za ulazak u radnje i salone

Nova pravila u Austriji za ulazak u radnje i salone

Za sada je strogo zaključavanje (lockdown) u Austriji završeno. Prodavnice, škole i uslužne delatnosti mogu ponovo biti otvorene. Prema navodima vlade, zaključavanje je u poslednje vreme slabo uticalo na obuzdavanje rasta broja obolelih od koronavirusa. Sada, kao prva u Evropi, Austrija uvodi nova pravila.

Dubai nove mere
PROČITAJTE I…

Dubai uvodi nove mere

U Austriji će od sada biti obavezno tzv. “ulazno testiranje”. Klijenti koji žele kod frizera i drugih pružalaca usluga moraće da pruže dokaz – negativan test na COVID-19. Uvođenje obaveznog testa za ulazak u prodavnice i salone je nova austrijska taktika protiv pandemije.

Nova pravila – ulazni testovi

Austrija razmatra da ovaj novi koncept ulaznih testova proširi i na druga područja. To bi značilo da oni koji se ne testiraju uskoro neće moći da posećuju ne samo frizerske salone, već verovatno i pozorišta ili bioskope.

Da bi to omogućila, Austrija masovno povećava broj objekata za besplatno testiranje. Ova mesta će biti lako dostupna, a stanovnici će moći da obave testiranje bilo u palati Šenbrun, najbližoj apoteci ili poslovnim prostorijama.

Široko testiranje populacije

Ministar zdravlja Austrije, Rudolf Anšober, ističe da je ovakav “ulazni test” apsolutna inovacija. Ako se nova pravila pokažu uspešnim, to će značiti da se svakodnevno postiže veoma široko testiranje populacije. Pritom, nije u pitanju samo određeni deo stanovništva koji je posebno zainteresovan da se testira, već će se gotovo svi testirati.

Međutim, uporedo sa popuštanjem mera, iz susedne Nemačke stižu žestoke kritike. Nemački političar Markus Blume (CSU) smatra da Austrija i Češka svojom neodgovornom politikom otvaranja ugrožavaju uspehe ostvarene u Nemačkoj.

Nedavno je Bavarska, takođe, razmatrala zatvaranje svojih granica sa Austrijom, delom zbog pojave slučajeva novog soja koronavirusa (južnoafričkog) u Tirolu. U međuvremenu, Austrija je pooštrila kontrolu granica i pokušava da odbrani svoju novu strategiju.

Bec proglasen za najzeleniji grad sveta
PROČITAJTE I…

Beč proglašen za najzeleniji grad na svetu!

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
727Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *