Vesti – Nova pravila za ulazak u Grčku: evo šta je novina za srpske građane – Travel Magazine

Nova pravila za ulazak u Grčku: evo šta je novina za srpske građane

Nova pravila za ulazak u Grčku: evo šta je novina za srpske građane

Prošle nedelje Srbija je stavljena na listu zelenih država čiji građani mogu da uđu na teritoriju Evropske unije. Odmah nakon toga, komisija epidemiologa pri grčkom Ministarstvu zdravlja je donela odluku da malo olakša ulazak u Grčku, posebno za građane zemalja koje se nalaze na zelenoj listi.

Nova pravila – antigenski i deca ispod 12 oslobođena PCR testa

Nova pravila ulaska saopštio je zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalijas koji je otkrio da će građanima sa zelene liste biti dozvoljen ulazak od 19. juna i sa brzim negativim antigenskim testom, dok za decu mlađu od 12 godine neće biti potreban test. Pre ovih novih mera sva deca starija od šest godina morala su da imaju PCR test što je dodatno opterećivalo porodični budžet za more, ali i pripreme za odmor.

Naravno, ukoliko ste vakcinisani, onda možete da uđete u Grčku bez odlaska u karantin. Potrebno je samo da imate potvrdu o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku) koju je izdao nadležni organ, a potvrda pored ličnih podataka treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza.

Francuska otvorena za vakcinisane turiste
PROČITAJTE I…

Lepa vest – Francuska otvorena za vakcinisane turiste

Ulazak za nevakcinisane

Oni koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa trebalo bi da obezbede negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, pri čemu su oslobođena deca do šest godina starosti, ili potvrdu o preležanom kovidu-19 u prethodnih dva do devet meseci pre putovanja.

Centar za testiranje
PROČITAJTE I…

Otvoren centar za testiranje na Covid-19 na aerodromu Nikola Tesla

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
1Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *