Vesti – Nova studija pokazala koje zemlje se najbolje nose sa virusom Covid-19 – Travel Magazine

Nova studija pokazala koje zemlje se najbolje nose sa virusom Covid-19

Nova studija pokazala koje zemlje se najbolje nose sa virusom Covid-19

Korona virus se pokazao kao zastrašujući neprijatelj s kojim se skoro svaka zemlja bori na svoj način. Najbolje kako ume…

Smrtonosna pandemija virusa do sada je odnela više od 156.000 života. Neke zemlje su uspele da odreaguju na vreme i donesu niz mera koje su sprečile veću zarazu. Neke pak nisu umele da se izbore sa virusom.

Nova rang lista otkrila je koje nacije najbolje rešavaju epidemiju

Grupa dubokog znanja (DKG – Deep Knowlegde Group) je hongkonška firma rizičnog kapitala, specijalizovana za lekove. Upravo ova grupa je analizirala dostupne podatke i napravila listu zemalja koje se najbolje nose sa pandemijom.

DKG je izmerio efikasnost karantina, efikasnost upravljanja, praćenja i otkrivanja, te spremnost za hitno lečenje.

Prema DKG-ovom istraživanju, objavljenom prošle nedelje, zemlja koja najbolje rešava pandemiju je Izrael, piše britanski Expres.

Izrael trenutno ima više od 13 hiljada slučajeva korona virusa, ali trenutno najbolje rešava krizu zahvaljujući svom iskustvu, navodi DKG. Zemlja sa Bliskog istoka postigla je najviše rezultata za efikasnost vladinog upravljanja i dobila je ukupnu ocenu od 632,32.

Nemačka – druga zemlja u svetu koja se najbolje nosi sa virusom Covid-19

Vrlo blizu iza Izraela je Nemačka kao druga najsigurnija zemlja na svetu.

U stvari, Nemačka je postigla veći rezultat od Izraela za spremnost za hitno lečenje, praćenje i otkrivanje. Nemačka je takođe proglašena za najsigurniju zemlju u Evropi.

„U poređenju sa drugim zemljama, Nemačka trenutno ima top poziciju za bezbednost i stabilnost u Evropi i takođe je jedna od vodećih nacija u svetu po pitanju upravljanja krizama,“ izjavio je stručnjak za podatke Dimitri Kaminski, osnivač DKG-a.

S obzirom na veliki broj infekcija koje je imala na početku, Nemačka je bila izuzetno efikasna i uspešno je sprečila da se bolest širi dalje ne dostižući nivo drugih zemalja. Kao rezultat toga, očekivanja su da Nemačka dobije značajnu ekonomsku prednosti nakon pandemije.

„Nemačka se zaista dobro snalazi s obzirom na to da je zemlja sa velikim brojem stanovništa,“ dodala je Anastassia Lauterbach, stručna saradnica i stručnjak za podatke i član odbora pri DKG.

„Činjenica da je Izrael prvi na listi nije iznenađujuća ako uzmete u obzir da je zemlja stalnom u kriznom stanju i da ima veliko iskustvo sa zatvaranjem granica i vanrednim stanjima.“

Na trećem mestu je Južna Koreja.

Nažalost, prema DKG-ovom istraživanju, Velika Britanija se uopšte nije našla među prvih 40, dok su SAD na sedmom mestu.

„Ovo će sigurno mnogim zemljama pomoći da uče od najboljih“, izjavio je stručnjak za podatke Kaminski.

Top 10 zemlji koje se nose sa virusom su:

1. Izrael

2. Nemačka

3. Južna Koreja

4. Australija

5. Kina

6. Novi Zeland

7. Tajvan

8. Singapur

9. Japan

10. Hong Kong

Pročitajte kada će državljani Australije moći da putuju u inostranstvo, kao i na koji način se Grčka bori protiv pandemije. Saznajte i šta sve možemo da naučimo o izolaciji od Šveđana.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
27Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *