Vesti – Novi podvodni hotel kod Velikog koralnog grebena – Travel Magazine

Novi podvodni hotel kod Velikog koralnog grebena

Novi podvodni hotel kod Velikog koralnog grebena

Prvi plutajući hotel s podvodnim apartmanima otvoren je u Australiji. Hotel “Reefsuites” otvoren je na čuvenom Velikom koralnom grebenu, najvećem na svetu i predstavlja značajan pomak za lokalnu turističku industriju.

Projekat vredan devet miliona eura započet je 2017. godine, a razvila ga je kompanija “Cruise Whitsundays” u saradnji sa australijskom saveznom državom Kvinslend. Dva ekskluzivna apartmana leže četiri metra ispod površine vode. Tri centimetra stakla odvaja goste od spoljašnjeg morskog sveta koralnog grebena. Svaki apartman može da primi dve osobe. Ceo zid apartmana, od poda do plafona, izrađen je od providnog stakla, a čak je i pod providan.

Da bi užitak bio potpun, u apartmanu nema interneta i nije dostupan telefonski signal. Tako, osim u podvodnom svetu možete uživati i u digitalnom detoksu. Tokom noći spoljna svetla osvetljavaju okolne vode da bi i tada bio moguć jedinstven pogled iz soba. All-inclusive boravak na ovoj jedinstvenoj lokaciji koštaće vas 490 eura (ili 799 australijskih dolara) po osobi, a u cenu je uključen transfer, vodene aktivnosti, hrana i piće. Transfer gostiju moguć je sa ostrva Hamilton ili plaže Erli (Airlie).

Veliki koralni greben spada u svetska čuda prirode koja vredi videti. Pročitajte više o čarima najstarijeg kontineta na svetu – Australije, kao i o njenoj velikoj atrakciji – Sidnejskoj operi.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
32Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X