– Nudle se srču u Aziji – Travel Magazine

Nudle se srču u Aziji

Nudle se srču u Aziji

Mljackanje, srkanje i glasno jedenje je nešto što prema našem bontonu nije pristojno.

Ali, ako ste u Aziji, posebno u Japanu, ovakav, mnogima iritantan, način jedenja je sasvim normalan i čak poželjan, a za to postoje i dobri razlozi – bar kada su nudle na meniju.

Možda ste primetili tokom boravka u Aziji da tamošnje stanovništvo proizvodi veoma glasne zvuke dok jede nudle, vrstu azijskih rezanaca.

Sasvim je normalno da se nudle glasno srču. Iako vam se ovaj zvuk neće svideti, znajte da na taj način pokazujete poštovanje prema hrani koju jedete. Japanci čak tvrde da su nudle ukusnije kada se sruču, jer se tom tehnikom pojačava njihov ukus. Dok srčete nudle, oblažete ih sopstvenom pljuvačkom što ih hladi, pa tako možete odmah da ih gutate, ne morate da čekate da se prethodno prohlade u činiji.

Ako se nađete u Japanu, nema potrebe da nudle uvrćete oko kašike ili da ih prethodno seckate na sitnije delove. Samo ih posrčite. Domaćini će biti oduševljeni.

Okretanje ribe u tanjiru donosi nesreću u Kini. U Egiptu ne solite hranu da ne uvredite domaćina, a u Kini iz istih razloga ostavite malo hrane u tanjiru.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X