– Obavezno rezervišite termin posete Luvru – Travel Magazine

Obavezno rezervišite termin posete Luvru

Obavezno rezervišite termin posete Luvru

Jedan od najpoznatijih svetskih muzeja juče je ipak otvoren za posetioce, nakon što su hiljade njih u neizvesnosti satima čekale pred zatvorenim vratima. Luvr u ponedeljak nije radio zbog štrajka zaposlenih, koji su se žalili ne samo na pogoršane uslove rada, već i na pritisak zbog rastućeg nezadovoljstva turista.

Luvr je prošle godine oborio sopstveni rekord i sa 10,2 miliona posetilaca postao najposećeniji muzej na svetu, ali veliki porast broja poseta počeo je da primetno utiče na njegov rad. Kako su predstavnici sindikata radnika saopštili, broj posetilaca je u protekloj deceniji porastao za 20%, dok se broj zaposlenih smanjio, a prostor je ostao isti i gužve postaju nesnosne. Prema rečima jednog od njih, „Luvr je počeo da se guši“.

Zbog radova i rekonstrukcija pojedinih delova muzeja nastaju gužve i nezadovoljstvo posetilaca dodatno raste. Poseban problem predstavljaju renovatorski radovi na Mona Lizi, najpoznatijoj slici u Luvru. Zbog gužvi i redova koji nastaju u ovom delu muzeja, nezadovoljni turisti svoj bez i frustracije često iskaljuju na zaposlenima, koji trpe svakodnevne uvrede i čak fizičke napade.

Zbog renovatorskih radova na Mona Lizi, gužve u ovom delu Luvra postaju nepodnošljive

Juče ujutru ispred zatvorenog muzeja stvorile su se gužve, dok su predstavnici sindikata vodili pregovore sa upravom Luvra. Radnici su pristali da se vrate na posao, nakon što je usvojeno više mera, između ostalog zapošljavanje dodatnih 30 radnika, uvođenje obavezne rezervacije termina za posetu, kao i proređivanje rasporeda za izvođenje brojnih renovatorskih radova i rekonstrukcija. Muzej je konačno otvoren u 11.00h, ali samo za posetioce koji su unapred rezervisali termine za posetu.

Luvr je izdao saopštenje u kome se svim posetiocima savetuje da pre dolaska rezervišu termin posete online.

Da li ste znali da u Abu Dabiju postoji arapski Luvr? Možda će vas zanimati i vodič za prvu posetu Parizu, ali i saveti za to kako da izbegnete gužve tokom posete atrakcijama.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Prvo: Francuzima ne placaj nista online, ako bas ne moras. Pogotovo ne karte za voz. Uvaljuju zvrcke, podmetnu duple karte, pa ako ne gledas i ne promijenis sta pise, kupis dvije umjesto jedne. Neces dobiti pare nazad, jer neces moci da ih tuzis, a sami ti nece vratiti i uzasno su neotesani. Ako ides na krace vrijeme u Pariz, zaboravi Luvr svakako. I u najgore dane je red od par kilometara. Vidjeces Luvr, ali ne Pariz, sto je za mene poput izbora izmedu smrti i zivota.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *