– Obilazak najveće atrakcije Rima uskoro skuplji – Travel Magazine

Obilazak najveće atrakcije Rima uskoro skuplji

Obilazak najveće atrakcije Rima uskoro skuplji

Jedan od najpoznatijih svetskih antičkih spomenika, čuveni rimski Koloseum, od novembra povećava cene karata za trećinu.

Ukoliko želite da krenete stopama legendarnih gladijatora, od 01. novembra ove godine moraćete da izdvojite nešto više novca, jer će cene ulaznica za Koloseum biti uvećane za 4 eura. Cena osnovne ulaznice za posetu kolosalnom čudu starog Rima povećaće se sa 12 na 16 eura, a cena ulaznice koja uključuje i pristup areni i gledalištu će, takođe, biti veća i umesto dosadašnjih 14, iznosiće 18 eur.

Ulaznice će, kao i do sada, uključivati posetu Rimskom forumu i Palatinskom brdu. Međutim, ove kombinovane karte trenutno važe dva uzastopna dana, a od novembra, po novom sistemu, osnovna ulaznica će važiti samo jedan dan. Ukoliko posetioci žele da razgledaju znamenitosti duže, moraće da kupe skuplju kartu (od 18 eura). Ulaz u Koloseum i dalje ostaje besplatan za mlađe od 18 godina.

Arheološki park Koloseum je prošle godine uveo kombinovanu ulaznicu poznatu pod nazivom S.U.P.E.R. (Seven Unique Places to Experience in Rome), nudeći mogućnost obilaska sedam mesta na brdu Palatin koja su obično bila zatvorena za javnost ili dostupna samo kroz organizovane posete ili posebne izložbe. Ta mesta, između ostalog, uključuju i Neronov kriptoportik, Palatinski muzej, Avgustovu palatu, kuću Livije (majke cara Tiberija) i Romulovu kuću.

Sve S.U.P.E.R. znamenitosti biće obuhvaćene novom ulaznicom „Potpuni doživljaj“ („Full Experience“) koja će se, takođe, prvi put pojaviti u novembru. Koštaće 22 eura (za odraslu osobu), a pored pomenutih mesta, posetiocima će pružiti pristup i Koloseumu (uključujući arenu), Rimskom forumu, Palatinskom brdu i važiće dva uzastopna dana.

Pročitajte koje još atrakcije su nezaobilazne tokom posete Rimu, ali i koje od njih su besplatne. Možda će vas zanimati i zbog čega sve možete platiti kaznu, po novim rimskim propisima.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X