– Odbegli magarac u obilasku aerodroma u Tel Avivu – Travel Magazine

Odbegli magarac u obilasku aerodroma u Tel Avivu

Odbegli magarac u obilasku aerodroma u Tel Avivu

Jedan izraelski magarac je pobegao sa farme nedaleko od međunarodnog aerodroma u Tel Avivu gde je na kraju lutajući preko autoputa stigao pred terminal i čak odlučio da uđe unutra i da se prošeta pored check-in šaltera i među šokiranim putnicima i radnicima.

Aerodrom za koji mnogi kažu da ima najstrože bezbednosne procedure na svetu nije odoleo radoznalom magarcu koji se neko vreme zabavljao ispred terminala, a onda odlučio da uđe unutra.

Putnici su bili podjednako zabavljeni kao i magarac, koji nije pokazivao znake panike već je mirno šetkao i razgledao izloge.

Ovaj događaj je postao pravi hit na društvenim mrežama. Putnici su delili video snimak njegove šetnje i fotografije magarca koji sa znatiželjom posmatra njemu zbunjujuće predmete poput info displeja sa odlaznim letovima, trakama za prtljag i konzole za proveru ručnog prtljaga low-cost aviokompanija.

Aerodromsko osoblje je bilo uspaničeno ali ne iz straha već iz znatiželje i oduševljenja. Dozivali su jedni druge radio vezom da što pre dođu da vide šta se dešava.

Nakon što su magarcu dopustili da kompletira svoju aerodromsku turu oni su ga mirno sproveli van terminala. Dali su mu vode i nešto da pojede, a potom je organizovano prebacivanje na farmu sa koje je pobegao.

Bearport

Foto: Susanne Jutzeler / Pixabay

Ovo nije jedinstven slučaj. Nedavno je na aerodrom Jelizovo u Petropavlovsku na poluostrvu Kamčatka na krajnjem istoku Rusije ušetao mrki medved. On je izazvao ogromnu paniku među putnicima i radnicima aerodroma koji su se hitro razbežali. Meda je pokušao da prođe punkt putničke kontrole koji vodi ka gejtovima odakle se putnici ukrcavaju na let. Na društvenim mrežama ovaj je aerodrom posle ovog događaja prozvan „bearport“ što je igra reči od bear (medved) i airport (aerodrom).

Aerodromske životinje

Životinje nisu neobične na aerodromima samo kao „putnici“ već i kao aerodromski radnici. Mnogi aerodromi poseduju sopstvene farme magaraca ili ovaca koje organizovano puštaju na ispašu kako ne bi morali da kose veoma velike površne pod travom. Aerodromi takođe imaju i dresirane sokole koji imaju zadatak da rasteruju ptice sa manevarskih površina. Tu su i mačke koje love miševe i psi koji tragaju za drogom.

Pročitajte još zanimljiih i neobičnih vesti poput ove: Zaboravili putnicu u avionu, Venčanje na aerodromskoj traci za prtljag, Ceo fudbalski tim izbačen iz aviona zbog pijanstva.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *