Vesti – Odigrajte naš avgustovski kviz i osvojite Laguna knjige! – Travel Magazine

Odigrajte naš avgustovski kviz i osvojite Laguna knjige!

Odigrajte naš avgustovski kviz i osvojite Laguna knjige!

Avgustovski kviz znanja je otvoren! Vreme je da opet proverite svoje znanje, a mi ćemo vas za to nagraditi, i to Laguninim izdanjima koja su posvećena istoriji, zanimljivostima o gradovima, epohama, modernoj psihologiji itd.

O čemu je reč?

Avgustovski kviz znanja koji vas čeka na ovoj stranici, testira koliko znate o geografiji i atraktivnim destinacijama o kojima vam pišemo svakodnevno! Učestvovanje u kvizu je vrlo jednostavno. Potrebno je da OVDE odgovorite tačno na osam postavljenih pitanja, pošaljite ih u našu redakciju pritiskom na dugme „pošalji“ i osvojite Laguna knjige!

01. septembra izvlačimo tri dobitnika (koji su tačno odgovorili na sva pitanja).

 1. nagrada: TRI SESTRE (HEDER MORIS)
 2. nagrada: SREĆA JE PITI ČAJ S TOBOM (MAMEN SANČEZ)
 3. nagrada: GREJS KELI I DRAŽ LJUBAVI (SOFI BENEDIKT)

U nastavku vam donosimo kratak siže knjiga kojima vas nagrađujemo u okviru avgustovskog kviza:

Avgustovski tri sestreTRI SESTRE

Od autorke bestselera Tetovažer iz Aušvica i Cilkin put

Roman o porodici, hrabrosti i izdržljivosti zasnovan na istinitoj priči

„Želim da obećate meni i jedna drugoj da ćete se uvek brinuti o svojim sestrama. Da ćete uvek biti podrška jedna drugoj bez obzira na sve. Da nećete dozvoliti da vas išta razdvoji. Da li razumete?“

Cibi, Magda i Livija kao devojčice daju obećanje svom ocu – da će ostati jedna uz drugu ma šta da se dogodi. Godinama kasnije, petnaestogodišnja Livija po naređenju nacista odlazi u Aušvic. Devetnaestogodišnja Cibi seća se date reči i sledi Liviju, odlučna da zaštiti sestru ili umre s njom. Zajedno se bore za opstanak, okružene nezamislivom okrutnošću i teškoćama.

Sedamnaestogodišnja Magda ostaje sa majkom i dedom. Neko vreme im uspeva da se od nacističke milicije koja im odvodi prijatelje i rođake uspešno kriju kod susede na tavanu ili u šumi, ali na kraju i ona biva uhvaćena i transportovana u logor smrti.

U logoru Aušvic-Birkenau tri sestre su ponovo zajedno i, sećajući se svog oca, ponovo se zavetuju, ovog puta jedna drugoj – da će preživeti.

Avgustovski sreca piti cajSREĆA JE PITI ČAJ S TOBOM

„Duhovito, romantično i apsolutno šarmantno.“
– Journey of a Bookseller

„Idealna priča za opušteno popodne, prijatna, duhovita, bez ikakvih pretenzija osim da osigura dobar provod.“
– lecturalia.com

Atikus Kraftsmen je mladi britanski džentlmen koji sve rešava uz šolju čaja. Radi u izdavačkoj kući koja generacijama pripada njegovoj porodici. Jednog dana otac traži od njega da otputuje u Madrid i ugasi mali časopis u kome radi pet veoma složnih žena, duboko očajnih pri pomisli da će uskoro biti otpuštene. Kada Atikus neobjašnjivo nestane u srcu tame unutrašnjosti Španije, sumnja pada na tih pet dama, spremnih na sve samo da ne ostanu bez radnog mesta.

Inspektor Mančego će biti zadužen da rasplete niti događaja u kojima se romantična komedija meša s najdirljivijom dramom, trilerski zaplet se završava vrhunskim književnim otkrićem svih vremena, gde teško postaje lako, a nevolje se utapaju u moru suza… od smeha.

„Obradujte sebe ovim zabavnim, romantičnim romanom koji će vam vratiti osmeh na lice.“
– planetadelibros.com

Avgustovski Grejs KeliGREJS KELI I DRAŽ LJUBAVI

Roman o nezaboravnoj holivudskoj ikoni i njenoj ljubavi sa knezom od Monaka

„Ako jednoga dana budu pričali priču o mom životu, ljudi će shvatiti ko sam zaista bila.“
– Grejs Keli

Godina je 1947. Protiv volje svojih roditelja, sedamnaestogodišnja Grejs odlazi u Njujork da studira glumu. Zaranja u blistavi Menhetn i hrabro se bori da postane glumica. Uprkos otporu moćnika filmske branše i očekivanjima koja se pred nju postavljaju, Grejs uspeva da ostane verna sebi. Režiser Alfred Hičkok učiniće je svojom muzom i ona će postati nezaboravna ikona filmskog platna. U ljubavi, međutim, čekaju je mnoga razočarenja – sve dok se ne upozna s Renijeom, knezom od Monaka. I tada mora da odluči: da li je njena ljubav dovoljno jaka da žrtvuje sve za nju i oprosti se od filma?

Odigrajte avgustovski kviz!

Pogledajte nove naslove iz Lagune ovde.

Podelite ovaj članak...
147Shares
Podelite ovaj članak...

3 Komentara

 1. Laguna je nas najbolji izdavac. Uvek dobre knjige, odlicni pisci i divne knjizare

  Pošaljite odgovor
  • Knjiga je pravi izbor za letnje dane, godišnji odmor, putovanja.

   Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *