Vesti – Odigrajte naš avgustovski kviz i osvojite Laguna knjige! – Travel Magazine

Odigrajte naš avgustovski kviz i osvojite Laguna knjige!

Odigrajte naš avgustovski kviz i osvojite Laguna knjige!

Avgustovski kviz znanja je otvoren! Vreme je da opet proverite svoje znanje, a mi ćemo vas za to nagraditi, i to Laguninim izdanjima koja su posvećena istoriji, zanimljivostima o gradovima, epohama, modernoj psihologiji itd.

O čemu je reč?

Avgustovski kviz znanja koji vas čeka na ovoj stranici, testira koliko znate o geografiji i atraktivnim destinacijama o kojima vam pišemo svakodnevno! Učestvovanje u kvizu je vrlo jednostavno. Potrebno je da OVDE odgovorite tačno na osam postavljenih pitanja, pošaljite ih u našu redakciju pritiskom na dugme „pošalji“ i osvojite Laguna knjige!

01. septembra izvlačimo tri dobitnika (koji su tačno odgovorili na sva pitanja).

 1. nagrada: ŽENA SA PLAVOM ZVEZDOM (PEM DŽENOF)
 2. nagrada: PALATA MAGNOLIJA (FIONA DEJVIS)
 3. nagrada: SRBIN KOJEKUDE (BOJAN LJUBENOVIĆ)

U nastavku vam donosimo kratak siže knjiga kojima vas nagrađujemo u okviru avgustovskog kviza:

avgustovski-zena-sa-plavom-zvezdomŽENA SA PLAVOM ZVEZDOM

Preporučuju: Entertainment Weekly, Washington Post, CNN, BookTribe, Goodreads

„Iskrena, emotivna priča o ljudskoj povezanosti, nadi, opstanku i borbi tokom jednog od najmračnijih trenutaka čovečanstva.“
– Library Journal

Sadi Gualt ima osamnaest godina i sa roditeljima je iz njihovog lepog velikog stana iseljena u Podgože, krakovski geto. Kada 1942. godine nacisti počnu sa svakodnevnim likvidacijama stanovnika geta, Sadi i njena trudna majka prinuđene su da potraže utočište u opasnim tunelima ispod grada. Jednog dana Sadi će kroz rešetke na trotoaru ugledati devojku svojih godina kako kupuje cveće.

Ela Stepanek je imućna mlada Poljakinja. Živi bezbrižno sa maćehom koja je bliska sa okupatorskim vlastima. Dok je obilazila pijacu, pogled joj je privuklo nekakvo kretanje pod rešetkom pokraj koje je stajala. Ugledala je lice preplašene devojke.

Ela nije odala Sadi, naprotiv, odlučila je da joj pomogne. Kako rat bude uzimao maha, a prilike u Krakovu se pogoršavale, tako će devojke postati sve bliskije, njihove sudbine povezanije, a šansa da obe prežive sve manja.

Inspirisan neverovatnim istinitim pričama, roman Žena sa plavom zvezdom nezaboravan je dokaz snage prijateljstva i izuzetne ljudske volje za preživljavanjem.

„Očaravajuće. Pem Dženof ispreda bogatu istorijsku dramu gradeći ubedljiv i potresan odnos među likovima koji moraju nadrasti sebe ne bi li preživeli.“
– Booklist

PALATA MAGNOLIJA

Bestseler New York Timesa

„Vešt spoj istorijskog i senzacionalnog.“
– Kirkus Reviews

Godine 1919. život mlade Lilijen Karter potpuno se raspao nakon što je u epidemiji španskog gripa izgubila majku. Poslednjih šest godina, pod imenom Andželika, Lilijen je bila jedan od najtraženijih umetničkih modela u Njujorku. Zbog skandala u koji je bila upletena ostala je bez posla, a optužena je i za ubistvo.

Igrom slučaja zapošljava se kao sekretarica moćne i zahtevne Helen Frik, ćerke i naslednice industrijalca i mecene Henrija Kleja Frika. Fascinirana Frikovima, Lilijen se sve više upliće u njihove afere, u zamršenu mrežu romantičnih susreta, krađu dragulja i porodičnu dramu u kojoj su ulozi život ili smrt.

Godine 1966, prvi veliki posao ambiciozne manekenke Veronike Veber za časopis Vog je snimanje u bivšoj rezidenciji Frik, jednim od najpoznatijih muzeja umetnosti u Njujorku. Kada zajedno sa šarmantnim Džošuom nesuđenim kustosom muzeja, bude otpuštena sa foto-sešna, otkriće niz skrivenih poruka koje ne samo da bi mogle da reše Veronikine finansijske probleme već i da otkriju misteriju decenijama starog ubistva u zloglasnoj porodici Frik.

„Letećete kroz stranice ovog romana o uzbudljivoj prošlosti Njujorka, potencijalnoj romansi i razotkrivanju tajne o dijamantu Magnolija. Uživaćete u neočekivanim događajima i umetnosti, ali i u borbi mlade žene da bude ozbiljno shvaćena.“
– Historical Novel Society

„Fantastični opisi vile Frikovih i njihove umetničke kolekcije, neprimetno preplitanje činjenica i fikcije čine Palatu Magnolija dosad najboljim romanom Fione Dejvis.“
– Publishers Weekly

SRBIN KOJEKUDE

Od autora bestselera Ništa nije smešno i Da je bolje, ne bi valjalo.

„Kao što postoje odžačari za dimnjake, trebalo bi da postoje i odžačari za ljudske duše. Da malo prodžaraju, otpuše, uklone nagomilanu garež i čemer pa da čovek ponovo prodiše kao nekad.“

U svom novom delu Srbin kojekude Ljubenović nastavlja da se na krajnje duhovit i sebi svojstven satiričan način bavi današnjom Srbijom. Ovo je istovremeno i putopis, i intimni dnevnik, i autobiografija, i ogledalo naše stvarnosti. Dok piše o naizgled običnim, svakodnevnim dogodovštinama i događajima, autor rasvetljava mnogo krupnije i ozbiljnije društvene pojave i probleme. Ljubenovićeve prepoznatljive duhovite žaoke sakrivene su duboko unutar urnebesnih redova posvećenih Srbinu koji se dva puta obreo u dalekom inostranstvu preko okeana, ali i njegovom delanju u Beogradu, na moru ili tokom vanrednog stanja.

Knjiga odiše vedrinom, a napisana je specifičnim stilom: rečenice se lagano stapaju i klize tvoreći dinamiku i melodiju na koju se uho brzo privikne. Ta ritmičnost se spušta do srca izazivajući osmeh, koji čitaocima ne silazi s lica sve do poslednje stranice.

Odigrajte avgustovski kviz!

Pogledajte nove naslove iz Lagune ovde.

Podelite ovaj članak...
173Shares
Podelite ovaj članak...

8 Komentara

 1. Ја,сам се заљубила у ове књиге и ако их не освојим😀 мораћу да их купим!!@

  Pošaljite odgovor
 2. Sadržaj mi se dopada. Sve ih želim. 😉
  Igra vam je odlična.

  Pošaljite odgovor
  • Zato što leto traži baš ovakve knjige…❤🧡💛💚💙💜

   Pošaljite odgovor
 3. Volim da citam, svilldjaju mi se ove knjige, bilo bi lepo da ih dobijem.

  Pošaljite odgovor
 4. Obozavam da citam, knjige su odlicne. Igram vas kviz vec neko vreme, pa je red da dobijem jednu knjigu. ❤️

  Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *