Vesti – Odigrajte naš avgustovski kviz znanja i osvojite Laguna knjige! – Travel Magazine

Odigrajte naš avgustovski kviz znanja i osvojite Laguna knjige!

Odigrajte naš avgustovski kviz znanja i osvojite Laguna knjige!

Avgustovski kviz je otvoren! Vreme je da opet proverite svoje znanje, a mi ćemo vas za to nagraditi, i to sa Laguninim izdanjima koja su posvećenja putopisima i zanimljivostima o gradovima, epohama itd.

O čemu je reč?

Kviz znanja koji vas čeka na ovoj stranici, testira koliko znate o geografiji i atraktivnim destinacijama o kojima vam pišemo svakodnevno! Učestvovanje u kvizu je vrlo jednostavno. Potrebno je da OVDE odgovorite tačno na osam postavljenih pitanja, pošaljite ih u našu redakciju pritiskom na dugme „pošalji“ i osvojite Laguna knjige!

01. septembra izvlačimo tri dobitnika (koji su tačno odgovorili na sva pitanja).

1. nagrada je knjiga NOVI SVET (Jelena J. Dimitrijević)
2. nagrada je knjiga KATARKE BEOGRADA (Gordana Maletić)
3. nagrada je knjiga DAVIDOVA LISTA (David Menaš)

U nastavku vam donosimo kratak siže knjiga sa kojima vas nagrađujemo u okviru avgustovskog kviza.

Novi svet ili U Americi godinu dana

U pitanju je prvi srpski putopis o Americi!

Pre tačno jednog veka, u septembru 1919, Jelena Dimitrijević otisnula se na putovanje u Novi svet. Bilo je to vreme užurbane gradnje oblakodera, zabrane alkohola, rastućeg bogatstva, vreme kad su žene dobile pravo glasa. Bilo je to vreme često isticanih društvenih sloboda ali i vreme velikih klasnih razlika i surove rasne diskriminacije.

„Neboderi, tehnika, robno društvo, saobraćaj, džez, socijalni život, izbori, položaj žena, kulinarsko pismo, Volstrit i svemogući dolar… sve to čini Novi svet, prvi i do danas najbolji srpski putopis o Americi. Iako je objavljen tridesetih godina prošlog veka, u njemu kao da je proročanski opisan i naš današnji svet.“ – Vladimir Gvozden

Katarke Beograda

Od grnčara do putopisaca, od svirača do filmadžija, od biciklista do alasa, od šegrta do naučnika – pred nama je istorijski mozaik o životu poznatih i neznanih Beograđana, sagledan kroz njihove zanate i umeća.

Bilo da je reč o odrastanju, o pravim ljubavima, o istorijskim crticama, u svakoj od priča upoznajemo ljude koji sazrevaju u okrilju grada i svojim sudbinama obogaćuju Beograd kojim plovimo kroz vreme. Katarke tih vremeplova prolaze Savom i Dunavom, opčinjavaju nas svojom snagom, a njihovi vrhovi upućuju nas i ka onom čemu često stremimo – ka nebu.

Jedinstvena zbirka pripovedaka izvanredne spisateljice čiji precizan, suptilan i nadahnut stil, koji se prilagođava jeziku epohe, dočarava moć gradskog života i duha koji ispunjava naše podneblje.

Davidova lista

David Menaš je živeo za svoj posao profesora u srednjoj školi. Kada je nakon teške borbe s rakom morao da napusti posao, Davida je razarala misao da više neće imati prilike da utiče na živote svojih učenika. Zato je odlučio da krene na put kako bi se lično uverio da su se njegovi đaci snašli u životu. Da li im je u tome i on pomogao?

Prevalivši hiljade kilometara i obišavši stotine bivših đaka, Menaš na svom neustrašivom putovanju istražuje ono što svi mi želimo i što nam je nužno u životu. Porodicu, bezbednost, nezavisnost, ljubav, avanturu… I primorava nas da zastanemo i razmislimo o sopstvenim prioritetima.

Priča o Davidu je priča o ljudskosti, plemenitosti, požrtvovanju, prijateljstvu, beskrajnoj ljubavi prema drugome.

Pogledajte najnovije naslove iz Lagune, nakon što odigrate naš avgustovski kviz.

Podelite ovaj članak...
219Shares
Podelite ovaj članak...

2 Komentara

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *