Vesti – Odigrajte naš januarski kviz i osvojite Laguna knjige! – Travel Magazine

Odigrajte naš januarski kviz i osvojite Laguna knjige!

Odigrajte naš januarski kviz i osvojite Laguna knjige!

Januarski kviz znanja je otvoren! Vreme je da opet proverite svoje znanje, a mi ćemo vas za to nagraditi, i to Laguninim izdanjima koja su posvećena istoriji, zanimljivostima o gradovima, epohama, modernoj psihologiji itd.

O čemu je reč?

Januarski kviz znanja koji vas čeka na ovoj stranici, testira koliko znate o geografiji i atraktivnim destinacijama o kojima vam pišemo svakodnevno! Učestvovanje u kvizu je vrlo jednostavno. Potrebno je da OVDE odgovorite tačno na osam postavljenih pitanja, pošaljite ih u našu redakciju pritiskom na dugme „pošalji“ i osvojite Laguna knjige!

01. februara izvlačimo tri dobitnika (koji su tačno odgovorili na sva pitanja).

  1. nagrada: 50 IDEJA KOJE BI STVARNO TREBALO DA ZNATE: UMETNOST (Suzi Hodž)
  2. nagrada: NEONSKI BLUZ (Dejan Stojiljković)
  3. nagrada: HAMNET (Megi O’Farel)

U nastavku vam donosimo kratak siže knjiga kojima vas nagrađujemo u okviru januarskog kviza.

50 ideja koje bi stvarno trebalo da znate: Umetnost

Poseta umetničkoj galeriji može da zbuni – sluđujuća parada slika, skulptura, umetnika i umetničkih pravaca, a vrlo malo uvida u to kako se sve jedno s drugim uklapa. Zato je tu knjiga 50 ideja koje bi stvarno trebalo da znate: UMETNOST da vam pomogne. Za sve one koji ne znaju po čemu se razlikuju Dega i Dali, Mone i Mane, kubizam i fovizam, ovaj informativni i analitični vodič razlaže pedeset najvažnijih i najuticajnijih koncepcija u umetnosti, od stare Grčke do danas.

Obuhvatajući presudne umetničke trenutke u istoriji, među kojima su barok, renesansa, impresionizam, bauhaus, nadrealizam, pop-art i sve ono između, ova knjiga ujedno ispituje uticajne pravce kao što su romantizam, kubizam i minimalizam. Jezgroviti tekst Suzi Hodž propraćen je rečnikom gde se objašnjavaju ključni pojmovi, kao i mini-esejima i informativnim biografijama najvažnijih umetnika određenog perioda.

Neonski bluz

Zbirka priča Neonski bluz donosi nova prozna ostvarenja iz književne radionice jednog od napopularnijih savremenih srpskih pripovedača.

Stojiljković je maestralno povezao priče o ukletom jezeru koje u svojim mračnim dubinama skriva jezivu tajnu, događaje na Kosovu 1999. i incident koji je mogao da izazove treći svetski rat. Pop zvezde prikazuje kao prave heroje koji uspevaju da taj rat spreče ili obične momke iz kraja koji uživaju u fudbalu kao sav ostali svet. Otkriva nam i neobične demonske intervencije u svetu rokenrola, a upoznaje nas i sa mahnitim serijskim ubicom željnim slave i popularnosti. U jednoj priči prenosi radnju u vreme rimskog cara Klaudija Gotskog dok zbirku zatvara potresnom parabolom o bezumlju rata i sudbini pojedinca, smeštenoj u zavejani Lenjingrad pod nacističkom opsadom.

Hamnet

„Priča o Hamnetu Šekspiru čekala je na svog pripovedača više od četiri stotine godina. Megi joj je odala dužnu počast. Izvanredno, potresno, impresivno.“ Kamila Šamsi

„Hamnet je kruna književne karijere Megi O’Farel. Knjiga koja se voli i čuva.“ Observer

„Pravi dragulj!“ Cosmopolitan

Hamnet je priča inspirisana malo poznatom sudbinom sina slavnog pozorišnog pisca. To je priča o vezi koju mogu da dele samo blizanci i o braku na ivici propasti zbog duboke roditeljske tuge. Ali ovo je i priča o sokolaru i njegovoj dragani, o buvi koja se ukrcala na brod u Aleksandriji i o rukavičarevom sinu koji krši pravila ne bi li osvojio ženu koju voli. No pre svega, Hamnet je dirljivo podsećanje na mogući život jednog dečaka koga je istorija zaboravila, ali čije je ime ovekovečeno u jednoj od najpoznatijih pozorišnih drama svih vremena.

Odigrajte naš januarski kviz!

Nove naslove u izdanju Lagune možete da pogledate ovde.

Podelite ovaj članak...
816Shares
Podelite ovaj članak...

4 Komentara

  1. Da li treba više puta odgovarati na pitanja iz kviza ili je dovoljno jednom?

    Pošaljite odgovor
  2. Hocu da ucestvujem u januarskom kvizu

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *