Vesti – Odigrajte naš junski kviz i osvojite Laguna knjige! – Travel Magazine

Odigrajte naš junski kviz i osvojite Laguna knjige!

Odigrajte naš junski kviz i osvojite Laguna knjige!

Junski kviz znanja je otvoren! Vreme je da opet proverite svoje znanje, a mi ćemo vas za to nagraditi, i to Laguninim izdanjima koja su posvećena istoriji, zanimljivostima o gradovima, epohama, modernoj psihologiji itd.

O čemu je reč?

Junski kviz znanja koji vas čeka na ovoj stranici, testira koliko znate o geografiji i atraktivnim destinacijama o kojima vam pišemo svakodnevno! Učestvovanje u kvizu je vrlo jednostavno. Potrebno je da OVDE odgovorite tačno na osam postavljenih pitanja, pošaljite ih u našu redakciju pritiskom na dugme „pošalji“ i osvojite Laguna knjige!

01. jula izvlačimo tri dobitnika (koji su tačno odgovorili na sva pitanja).

  1. nagrada: U POTERI ZA SVETLOM (Oliver Stoun)
  2. nagrada: FRIDA KALO I BOJE ŽIVOTA (Karolin Bernard)
  3. nagrada: 24 SATA U STAROJ KINI (Dr. Jiđije Džuang)

U nastavku vam donosimo kratak siže knjiga kojima vas nagrađujemo u okviru junskog kviza.

U POTERI ZA SVETLOM

„Sjajno napisana priča o jednoj generaciji.“
– Pol Šreder

„U poteri za svetlom je duboka knjiga, prosvetljujuća i nemilosrdna proza u najboljem izdanju… Ono što je Oliver Stoun napisao trajaće, jer dosad nisam čitao ništa slično o tome na koji način posluje i radi filmska industrija.“
– Verner Hercog

„Oliver Stoun je kolosalni provokator holivudskog filmskog sistema. Njegova autobiografija je zadivljujuće otkrivanje njegovog života, velike energije i genija koji su mu obezbedili mesto među najboljim svetskim filmskim stvaraocima.“
– Ser Entoni Hopkins

Intimni memoari kontroverznog i rečitog, Oskarom nagrađivanog režisera i scenariste, ujedno i pravi insajderski pogled na sedamdesete i osamdesete godine u Holivudu.

FRIDA KALO I BOJE ŽIVOTA

Ne mogu da slikam revoluciju kao ti. Moja revolucija se odigrava u meni. Ja sam revolucija.

Godina je 1925. U Meksiko Sitiju ključaju političke borbe i kreativne strasti. Komunističke ideje izvele su hiljade ljudi na ulice: staljiniste, trockiste, internacionaliste, koji protestuju protiv države i jedni protiv drugih. Najistaknutiji umetnici tiskaju se po kafeima žučno raspravljajući o novim stremljenjima u savremenom svetu. Iznad svih uzdiže se kolosalni Dijego Rivera, slikar koji je svojim muralima ovekovečio Meksičku revoluciju.

U prepunom autobusu na ulicama milionske prestonice sedamnaestogodišnja Frida doživljava tešku saobraćajnu nesreću zbog koje će tri godine biti prikovana za krevet. Uprkos strašnoj fizičkoj patnji ona ne prestaje da slika na tronošcu posebno napravljenom za nju. Tada još i ne sanja da će postati velika Frida Kalo – slavna meksička umetnica poznata po svojim živopisnim portretima, žena kojom se Dijego Rivera dvaput ženio, jedina koja je uspela da ukroti njegovu vatrenu prirodu.

Priča o ovoj izuzetno talentovanoj ženi buntovnog duha i nekonvencionalnog stila, Frida Kalo i boje života izjava je ljubavi životu, umetnosti, slobodi i hrabrosti da se ona svaki dan iznova osvaja.

24 SATA U STAROJ KINI

Jedan dan iz života tamošnjih stanovnika

Upoznajte pravu Kinu tokom uzbudljiva dvadeset četiri sata iz života njenih stanovnika: od lekara do pljačkaša grobova, od sveštenika do vojnika, od zemljoradnika do babice – sve su to obični stanovnici koji će pred našim očima oživeti staru Kinu.

Vratite se u staru Kinu i provedite jedan dan sa ljudima koji su tamo živeli.

Otputujte kroz vreme u 17. godinu naše ere, četvrtu godinu vladavine cara Vang Manga iz dinastije Han, živopisnu i inovativnu eru punu sukoba i protivrečnosti. Ali koliko god da se kultura dinastije Han razlikuje od drugih velikih drevnih civilizacija, stanovnici stare Kine suočavali su se sa istim onim problemima koji ljude muče od pamtiveka: kako zaraditi dovoljno novca, kako izaći na kraj s dramama na radnom mestu, kako održati red u kući… mada bi paralele njihove ere više bile – kako podmititi inspektore, kako izbeći bezobrazluke stražara-siledžija i kako sačuvati kuću da je ne opljačkaju ratnici carstva Sijungnu.

Dinastija Han oličava zlatno doba Kine. U ovom razdoblju počinje upotreba hartije, satova, obrtnih mlinova; uvode se složeni sistemi transporta i navodnjavanja; tehnologije proizvodnje tkanina i metala naglo se usavršavaju, a medicinska znanja dosežu dotad neslućene visine.

Odigrajte naš junski kviz!

Pogledajte nove naslove izdavačke kuće Laguna ovde.

Podelite ovaj članak...
81Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *