Vesti – Odigrajte naš oktobarski kviz znanja i osvojite Laguna knjige! – Travel Magazine

Odigrajte naš oktobarski kviz znanja i osvojite Laguna knjige!

Odigrajte naš oktobarski kviz znanja i osvojite Laguna knjige!

Oktobarski kviz znanja je otvoren! Vreme je da opet proverite svoje znanje, a mi ćemo vas za to nagraditi, i to sa Laguninim izdanjima koja su posvećena istoriji, zanimljivostima o gradovima, epohama, modernoj psihologiji itd.

O čemu je reč?

Kviz znanja koji vas čeka na ovoj stranici, testira koliko znate o geografiji i atraktivnim destinacijama o kojima vam pišemo svakodnevno! Učestvovanje u kvizu je vrlo jednostavno. Potrebno je da OVDE odgovorite tačno na osam postavljenih pitanja, pošaljite ih u našu redakciju pritiskom na dugme „pošalji“ i osvojite Laguna knjige!

01. novembra izvlačimo tri dobitnika (koji su tačno odgovorili na sva pitanja).

  1. nagrada: POLAZEĆI OD KRAJA SVETA (Jovica Aćin)
  2. nagrada: DOBRO DOŠLA U AMERIKU (Linda Bustrem Knausgor)
  3. nagrada: PEDESET CIGARA ZA ELENU (Marina Vujčić)

U nastavku vam donosimo kratak siže knjiga sa kojima vas nagrađujemo u okviru oktobarskog kviza.

Polazeći od kraja sveta

„Polazeći od kraja sveta je sačinjen od priča iz sna, među kojima je prva o kraju sveta, i od uspomena, predanja i svakidašnjeg života u našoj okolini, koji pokriva svekoliki svet u različitim istorijskim trenucima, sa svim pratećim iskušenjima, traganjima i prolivanjima krvi. Humor, ironija i parabolička komika senče tegobe, divote i strahote ovdašnjeg svakodnevnog opstanka. Jedinstven stil pripovedanja i komponovanja, vratoloman, elegantan, ekonomičan i zagonetan, kakav kod nas nalazimo samo kod Jovice Aćina, a koji nam sa ovom knjigom, posle izvanrednih romana Srodnici i Pilot tramvaja, otkriva svoje možda vizionarski najdalekosežnije umetničko lice. Samo onaj ko se menja ume da stvara novo. Zato niko drugi kod nas u kreativnoj avanturi ne piše tako sugestivno kao Aćin. U rukama vam je jedinstveno umetničko delo.“ Gojko Tešić

Dobro došla u Ameriku

„Snažna knjiga koja evocira očaj iz Bergmanovih filmova.“ Kirkus Reviews

„Nežna, osećajna, minimalistička, jezgrovita i vrlo suptilna proza.“ Spiegel

„Emocionalni naboj Knausgorove blizak je prozi Silvije Plat.“ Independent

Dobro došla u Ameriku izvrstan je portret osetljivog, odlučnog deteta koje doživljava traumu, porodice na rubu propasti, i ljubavi toliko snažne da preti da ih rastrgne. „Priča Linde Bustrem Knausgor o porodici koja prolazi kroz krizu šokantna je i maštovita. Sve je napisano lepom i raspršenom prozom koja nagoveštava da na kraju ipak iz tame dolazi svetlost.“ Iz obrazloženja žirija nagrade Avgust.

Pedeset cigara za Elenu

„Ovoga puta Marina je gotovo filmski režiser i briljantan montažer svojih literarnih sanjarija. Njeni likovi hodaju Zagrebom i srećemo ih svakoga dana. Ja im prepoznajem lica i boju kose i očiju. Sjajan, baš sjajan roman…“ Rade Šerbedžija

Zagreb. Oliver Radman pali prvu cigaretu u ponoć i kreće u šetnju gradom, ne sluteći da će njegova pojava uticati na živote troje ljudi – očajne majke koja nije imala pojma da je njen suprug zapravo kriminalac, mladog novinara koji ne može da spava ako je neko s njim u krevetu i depresivne mlade žene koju vara suprug. Majstorski napisan, s atmosferom neizvesnosti i napetosti, Pedeset cigareta za Elenu roman je koji ispituje efekat leptira, fenomen u kojem sitnice menjaju živote a da pokretač promena nije svestan toga.

Odigrajte naš kviz!

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
265Shares
Podelite ovaj članak...

5 Komentara

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X