Vesti – "Okrutnosti života potrebna je blagost pogleda" – Travel Magazine

„Okrutnosti života potrebna je blagost pogleda“

„Okrutnosti života potrebna je blagost pogleda“

U knjizi „Okrutnosti života potrebna je blagost pogleda“ našeg saradnika Dejana Petrovića se na preko 250 strana većeg formata i tvrdih korica nalazi osamnaest uglavnom dužih razgovora sa istaknutim umetnicima (režiserima, muzičarima, piscima, glumcima), filozofima i jednim sportistom, pri čemu se sticajem okolnosti jedno ime pojavljuje dva puta, u razmaku od jedne decenije, objavljivanih u periodici, magazinima ili nedeljnicima tokom ovog perioda.

RAJKO GRLIĆ * VLADIMIR ARSENIJEVIĆ * FRANKO NERO * SEJO SEXON * SRĐAN KOLJEVIĆ * MIŠA RADIVOJEVIĆ * BORIS BUDEN * JASMILA ŽBANIĆ * ZORAN KIKI LESENDRIĆ * EDINSON KAVANI * IMRE SABO * BORIS MITIĆ * OTO OLTVANJI * MARIA DE MEDEIROŠ * BRANKO ŠMIT * IRENA ŠKORIĆ * MLADEN ĐORĐEVIĆ * SUZAN BIR *

Razmišljajući o potrebi za određenom poveznicom ili najmanjim zajedničkim sadržaocem svih ovih, možda i raznorodnih radova, nekako se sam po sebi nametnuo slogan magazina STATUS u kom je većina ovih razgovora inicijalno i ugledala svetlost dana. A on glasi: normalna komunikacija. „Čvrsto verujem kako nije moguć bolji i približniji opis onoga što se nalazi unutar korica ove knjige (čiji naslov dugujemo Rajku Grliću) od dotične ekspresije poziva na razgovor i dijalog. S onima koji imaju šta i znaju kako to da kažu.“

Okrutnosti života potrebna je blagost pogleda

Uvaženi čitalac Okrutnosti života potrebna je blagost pogleda (razgovori 2004-2023) moći će da uživa u opisima, tumačenjima, dopunama, prisećanjima, polemikama rada i dela intervjuisanih sagovornika. Među njima će se naći mesta za dobitnike Oskara, osvajače Ninove nagrade, pobednike Berlinala, autore kultnih pesama koje su nas formirale i filmova koji su nas načinili boljim ljudima, neke od njih po prvi i jedini put u Srbiji, autorima fotografija po kojima će određeni istorijski period lokalno i globalno ostati zapamćen, perjanicama alternativnih književnih žanrova ili glumaca kojima se (i) Tarantino divio.

Knjiga se može nabaviti u knjižarama Zenit i Bulevar Books u Novom Sadu, u knjižarama Delfi i kod izdavača (tel. 021/4754-128). Takođe, svoj primerak možete naručiti već danas i direktno od autora pišući mu na knjigaintervjua@gmail.com.

Januarski kviz
PROČITAJTE I…

Odigrajte naš januarski kviz i osvojite Laguna knjige!

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
69Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *