– Ove godine popularna su manje poznata grčka ostrva – Travel Magazine

Ove godine popularna su manje poznata grčka ostrva

Ove godine popularna su manje poznata grčka ostrva

Manje poznata grčka ostrva ove godine su sve popularnija. Karpatos i Tilos „ne haraju“ Instagramom kao Santorini, ali osim što su podjednako vredne turističke destinacije, na njima su gužve manje, a cene smeštaja mogu biti značajno jeftinije.

Grčka je jedno od omiljenih evropskih letovališta, ali istovremeno, polako postaje žrtva sopstvenog vrtoglavog uspeha. Prošle godine ovu zemlju posetilo je 32 miliona stranih turista, a dnevni priliv od više hiljada turista na ostrvima kao što su Mikonos i Santorini preti da izazove potpuni kolaps ovih destinacija. To nikako ne znači da se Grčke morate odreći ove godine (naprotiv!), već da je vreme da otkrijete svoje novo omiljeno grčko ostrvo, kojih u ovoj zemlji ima više hiljada (dvestotinak naseljenih).

Turoperator Sunvil, specijalizovan za grčke destinacije, nedavno je objavio rezultate svog istraživanja o popularnosti grčkih ostrva. Istraživanje je analiziralo online pretrage vezane za ostrva i registrovalo da je najveći porast interesovanja bio za manje poznate destinacije. Ove godine najveći rast interesovanja beleži Kitira, sa svojim savršenim plažama, vodopadima i tradicionalnom arhitekturom, a za njom slede Samos u blizini turske obale, Limnos, Kitnos i Halki. Na listi su još Kufonisija, Milos, Meganisi, Tilos i Karpatos, koji su i naše turističke agencije poslednjih godina prepoznale kao zanimljivu destinaciju.

O novim grčkim atrakcijama možete više saznati ovde, a za vas smo pripremili i vodiče za grčku prirodu, kulturu i kuhinju.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *