Pad interesovanja turista za Dubai

Pad interesovanja turista za Dubai

Turizam je industrija u koju Dubai puno ulaže i od koje u budućnosti očekuje puno. Mnogo se investira u infrastrukturu, atrakcije i izgradnju novih hotela. Nažalost, izveštaji pokazuju da je interesovanje stranih posetilaca za ovu destinaciju daleko od očekivanog i da njihov broj stagnira.

Hoteli, u koje je uloženo 15 milijardi dolara, beleže oštar pad prihoda. Emaar Properties je saopštio da u prvom kvartalu ima 14% manji prihod u odnosu na isti period prethodne godine, dok je Jumeirah grupa koja, između ostalog vodi i hotel Burdž al Arab, najavila otpuštanje 500 zaposlenih.

Popunjenost hotela je u drugom kvartalu pala za 67%, što je najveći pad od 2009. godine. Cena smeštaja pala je za 12%, ali uprkos lošim uslovima, Dubai otvara nove hotele i svojoj ponudi dodaje još soba i apartmana, kako bi spremno dočekao očekivanih 25 miliona posetilaca svetskog sajma Expo 2020, koji počinje u oktobru sledeće godine i traje šest meseci. Samo tokom protekle godine izgrađeno je 27 novih hotela, sa 8.000 novih soba. Emaar do kraja godine otvara pet hotela sa 1.373 nove sobe. Ukupan kapacitet u Dubaiju će do kraja 2021. godine biti povećan na 155.900 soba.

Stručnjaci zato predviđaju da budućnost turizma u Dubaiju zavisi od uspeha Expo-a 2020, ali da je do tada sigurno da će se negativni trend nastaviti.

Upoznajte jedan od simbola Dubaija – čuveni hotel Burdž al Arab. Pročitajte više i o najboljim tematskim parkovima ovog emirata, kao i o striktinim zakonima koji u njemu važe.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X