– PETA brani prava životinja u travel industriji – Travel Magazine

PETA brani prava životinja u travel industriji

PETA brani prava životinja u travel industriji

Organizacija za zaštitu prava životinja PETA postala je akcionar najveće turističke kompanije na svetu – TUI grupe, kako bi pokušala da ubedi menadžment da prekine poslovnu saradnju sa lancem zabavnih parkova SeaWorld.

Uprkos istoriji incidenata vezanih za kitove-ubice, koji predstavljaju glavnu atrakciju u SeaWorld parkovima, TUI nastavlja da prodaje karte za njihove zabavne sadržaje. Budući da je PETA zvanično postala akcionar u ovoj grupi, njeni predstavnici mogu da prisustvuju godišnjem sastanku akcionara koji se održava 12. februara u Hanoveru, razgovaraju sa ostalim učesnicima na ovom događaju i da apeluju na prekid saradnje sa SeaWorld-om.

Prošle godine, PETA je izvršila pritisak na turističkog giganta, kompaniju Thomas Cook, koja je objavila da od leta ove godine neće prodavati karte za zabavne parkove koji u zatočeništvu drže orke.

Direktorka PETA-e, izjavila je: “Ako TUI želi da sačuva makar malo kredibiliteta kod svojih klijenata koji vole životinje, on mora pratiti primer Thomas Cook-a i prestati da profitira od zlostavljanja orki. Kao akcionar, PETA US će uticati na menadžment TUI-ja da uradi pravu stvar, kako za akcionare, tako i za životinje i da prekine sa saradnju sa SeaWorld-om.“

Slobodne orke su poznate po tome što formiraju kompleksne odnose i love u grupama. Dnevno prelaze i po 225km, dok u zabavnim parkovima žive u malim bazenima, u prinudno formiranim grupama i neretko ih smiruju lekovima kao što je dijazepam, kako bi smanjili agresivno ponašanje izazvano stresom u zatočeništvu, navodi PETA.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X