– Pilotirajte Boeing-om 737-800 iz svoje hotelske sobe – Travel Magazine

Pilotirajte Boeing-om 737-800 iz svoje hotelske sobe

Pilotirajte Boeing-om 737-800 iz svoje hotelske sobe

Hoteli u Japanu su zaista sjajni – sve je čisto i uredno, a usluga je besprekorna nevezano za broj zvezdica.

Zbog ovakve situacije, u Zemlji izlazećeg sunca nije baš lako doći do izražaja, pa je u moru odličnih hotela potrebna zaista jedinstvena usluga ili sadržaj da bi neki od njih odskočio od ostalih. Ljubavni hoteli, tematski hoteli, Hello Kitty hotel, hotel sa humanoidnim robotom recepcionerom, hotel sa recepcionerom dinosaurusom, ovo su samo neki od primera pokušaja hotela da budu primećeni.

Ovih dana još jedan japanski hotel našao se u vestima širom sveta. Haneda Excel Hotel Tokyu je aerodromski hotel na međunarodnom aerodromu Haneda u Tokiju, koji u svojoj ponudi ima i jednu posebnu sobu, sa pravim simulatorom letenja. Opremanje ove specijalne sobe koštalo je preko 90.000 dolara, ali menadžent smatra da će se investicija isplatiti, budući da je upravo simulator letenja nešto što nijedan drugi hotel na svetu nema. Budući da u aerodromskim hotelima osim tranzitnih putnika često odsedaju i zaljubljenici u avijaciju, iz Haneda Excel Hotel Tokyu-a smatraju da će soba postati veoma popularna.

Inače, sobe i restoran ovog hotela imaju izuzetan pogled na tokijski aerodrom Haneda, a cena noćenja u specijalnoj sobi iznosi 234 dolara. Nažalost, to ne znači da će gosti moći da samostalno koriste simulator, što je zapravo strogo zabranjeno. Simulator, koji inače izgleda kao kokpit aviona Boeing 737-800 u prirodnoj veličini, nalazi se uz krevet u sobi, ali je zaštićen providnom akrilnom pregradom. Gosti koji žele da se oprobaju u letenju, moraju da plate čas sa instruktorom u trajanju od 90 minuta, tokom koga izvode poletanje, sletanje i simuliraju let od aerodroma Haneda u Tokiju do aerodroma Itami u Osaki. Korišćenje simulatora se plaća dodatnih 280 dolara. Ukoliko ste zainteresovani za ovo iskustvo, soba se zove „Superior Cockpit Room“ i biće dostupna za bukiranje već od 18. jula.

Pročitajte šta se desilo sa čuvenim hotelom u kome su radili roboti, kako Japanci i od toaleta mogu da naprave atrakciju, a saznajte više i o neobičnoj japanskoj atrakciji – Šumi samobistava.

Foto: Haneda Excel Hotel Tokyu

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X