Vesti – Plaže u Francuskoj su otvorene, ali... – Travel Magazine

Plaže u Francuskoj su otvorene, ali…

Plaže u Francuskoj su otvorene, ali…

Ove subote nestrpljivi francuski kupači su se okupali u moru, te prošetali promenadom Anglais u Nici. Mnogi su nosili zaštitne maske, nakon što je plaža ponovo otvorena za javnost, za sve one koji žive u takozvanim zelenim zonama. Do otvaranja plaža je došlo usled ublažavanja mera, koje je francuska vlada pokrenula prošlog ponedeljka.

Ipak, otvaranje plaža na severu Francuske i mediteranskim obalama, nije prošlo bez novih pravila, prenosi Reuters.

Dozvoljeno kupanje, ali ne i sunčanje!

Od subote (16. maj) dozvoljene su pojedinačne aktivnosti kao što su plivanje, ribolov ili surfanje, pod uslovom da se poštuje socijalno distanciranje. Sunčanje kao i zadržavanje na plaži nije dozvoljeno.

„Malo sam iznerviran. Mogli smo jutros da plivamo i uživamo u moru, koje nismo videli skoro dva meseca. Nažalost, to uživanje nije potpuno jer ne možemo još uvek da se sunčamo i opustimo. Mi smo polu-slobodni“, rekao je lokalni kupač sa slamnatim šeširom dok je šetao po prilično praznoj, šljunčanoj plaži.

Ministar unutrašnjih poslova Christophe Castaner posetio je za vikend plažu Veules-Les-Roses u severnom delu Normandije, da proveri situaciju.

„Virus je još uvek tu. Moramo da naučimo da živimo sa njim. Ko želi, može da lovi ribu, ali nije dozvoljeno zadržavanje na plaži. Svi smo odgovorni u borbi protiv virusa COVID-19“, izjavio je ministar naglasivši da će mere biti poništene ukoliko se ne budu poštovala pravila.

Bez suncanja na plazama

Foto: Kit Suman from Unsplash

Otvaranje plaža i parkova prvi korak nakon otvaranja određenog broja prodavnica…

Ublažavanje francuskog karantina, jednog od najstrožih u Evropi, počelo je 11. maja, omogućavajući ponovno otvaranje nebitnih prodavnica, fabrika i drugih poslova.

Za vreme zaključavanja, plaže i parkovi bili su zatvoreni za javnost. Sada su i parkovi ponovo otvoreni…

Zemlja je podeljena na „zelene zone“ gde je stopa zaraze niska i „crvene zone“, uključujući veći region Pariza, gde je stopa i dalje velika i gde postoje veća ograničenja.

Do danas je Francuska zabeležila 179.569 slučajeva i 28.108 smrtnih slučajeva od bolesti.

Pročitajte šta obuhvata regulativa za hotele i dolazak gostiju, koju je doneo Egipat. Saznajte šta postaje za goste najbitnija stavka prilikom izbora hotela, kao i koji španski gradovi planiraju da uvedu obaveznu rezervaciju mesta na plaži.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
6Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X