Vesti – Pod uticajem koronavirusa - glavni trendovi u hotelskoj industriji u 2021. godini – Travel Magazine

Pod uticajem koronavirusa – glavni trendovi u hotelskoj industriji u 2021. godini

Pod uticajem koronavirusa – glavni trendovi u hotelskoj industriji u 2021. godini

Pandemija Covid-19 imala je neviđan uticaj na hotelsku industriju. Virus je postavio nove standarde u sektoru i doveo do naglih promena, i to brzinom kao nikada ranije. Međutim, pored očiglednih negativnih efekata, pojavile su se i nove mogućnosti i trendovi. U nastavku teksta predstavljamo vam sažetak glavnih 5 trendova hotelske industrije u godini.

Sigurnost i higijena

Pandemija je dovela do toga da se čistoća, koja je standard u svakom hotelu, vrati u središte pažnje. U ovim teškim vremenima higijena je samo deo bezbrižnog odmora gostiju. Stoga bi hoteli trebali učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi gostima osigurali boravak sa svim neophodnim merama higijene. Hoteli moraju pratiti svoje goste na svakom koraku, od rezervacije do dolaska, i obavestiti ih koje su mere preduzete kako bi osigurali njihovu sigurnost tokom boravka. Ne radi se prvenstveno o čišćenju, jer su higijenski standardi u hotelijerstvu uvek bili visoki. Radi se o tome da pokažete, kažete, objasnite i ilustrujete gostima tačno koji koraci se izvode od početka do kraja.

Najneobicniji hoteli na svetu
PROČITAJTE I…

Kapsule, drvene kugle usred džungle, ledene dvorane: 10 najneobičnijih hotela na svetu

Eko i održivi turizam

Održivost je već nekoliko godina jedan od trendova hotelske industrije. Zbog korona virusa, zaštita životne sredine i ekološka prihvatljivost nakratko su se povukle na stranu, jer se u početku činilo teškim da se to kombinuje sa novim higijenskim uslovima. Međutim, eko-turizam je i dalje važan za potencijalne goste. Zaštita životne sredine je posebno važna za generacije koje tek dolaze. Dakle, nije dovoljno samo korisiti nalepnice za kupatilo kako bi se ukazali na to da gosti moraju da koriste svoje peškire nekoliko puta zbog životne sredine. Putnici eko-turizma žele da provedu noć u hotelima koji su posvećeni održivosti. Zelena sertifikacija, solarna energija, ušteda vode isprečavanje emisije CO2 važni su za putnike i ostaće trend tokom cele 2021.godine.

Digitalizacija

Trend koji će postati važniji neko ikada je prilagođavanje. Međutim, to ne znači nužno prilagođavanje u ličnom kontaktu sa putnikom. To je mnogo više stvar stvaranja jedinstvenog i individualnog iskustva za gosta. Međutim, da bi boravak bio izvandredan, potrebno je više od osnovnih standarda, poput besplatnog WiFi ili boce besplatne vode u sobi. Gosti žele da im se posveti pažnja, digitalno i ličnim kontaktom. U tom kontekstu, ako imate digitalne asistente bilo na tabletu koji vas čeka u sobi ili pri hotelskoj aplikaciji, već imate mnogo mogućnosti za to. Pozdrav po imenu na tabletu, individualno odabrani paket usluga, sve to prija gostima koji se osećaju posebnim i privilegovanim.

Korišćenje svetskih trendova u lokalnim hotelima

Još jedan trend hotelske industrije na koji treba obratiti pažnju 2021. godine je sukob između progresivne globalizacije i lokalnog konteksta. Globalizacija omogućava rast prihoda širom sveta. Kao rezlutat toga, sve više ljudi putuju i provodi duži odmor, jer sada to može da priušti. Ovo dolazi sa mogućnošču i izazovom za postavljanje potpuno nove klijentele. Čak i ako se u prvoj polovini godine ne očekuju strani posetioci, oni će se vratiti, a hoteli bi se takođe trebali pripremiti za to. Kao i lokalni putnici, oni su zainteresovani za lokalne znamenitosti. Zato je savet svima da ohrabre svoje goste da upoznaju lokalno stanovništvo. U tom kontekstu treba naglasiti potrebu za saradnjom. Kroz saradnju, bilo da se radi o regionalnim poljoprivrednicima, lokalnim turističkim destinacijama ili dobavljačima tehnologije, možete izgraditi mrežu kako biste zadovoljili promenjive potrebe gostiju. Čitavi regioni, gosti i vaša novčana dobit mogu imati korist od veće saradnje.

Aplikacije za rezervaciju hotela
PROČITAJTE I…

Iskustva putnika – da li su pouzdane aplikacije hotela?

Novi koncepti

Uprkos poteškoćama 2020.godine, kreativnost i domišljatost hotelijera i dalje je bila vrlo očigledna. Iznajmljivanje hotela za hitne bolnice ili stvaranje skloništa za beskućnike je postalo vrlo čest slučaj. Pored klasičnog hotela, poslednjih godina na tržištu je uveden veliki broj novih, alternativnih tipova smeštaja. Pansioni, uslužni apartmani, zajednički životni prostori za digitalne nomade ili solo putnike samo su neki od primera takvih alternativa. Uskoro očekujemo da će veliki broj klasičnih hotela početi da nudi različite pogodnosti. Jer jedna stvar je jasna, što duže hoteli budu prazni, više novca se gubi. I zato sve više i više iskusnih hotelijera traži kreativne načine da ponovo napuni svoje hotele i koristi sobe u druge svrhe – kao radnu kancelariju na primer.

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
512Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *