– Poslovna putovanja su dobra za produktivnost – Travel Magazine

Poslovna putovanja su dobra za produktivnost

Poslovna putovanja su dobra za produktivnost

Prema najnovijem istraživanju, koje je sprovela platforma za upravljanje putovanjima CWT, čak šest od deset zaposlenih oseća se kreativnije i produktivnije tokom poslovnih putovanja.

Milenijalci, a posebno Amerikanci, su najproduktivniji, jer čak 77% njih daje bolje poslovne i kreativne rezultate na putovanju. Za njima slede milenijalci iz azijsko-pacifičkog regiona, budući da ih je 75% kreativnije, a 73% produktivnije tokom poslovnog puta. Evropljani su se našli na poslednjem mestu, jer samo njih 58% bolje funkcioniše na putovanju.

Stručnjaci navode da ovi rezultati ne iznenađuju, budući da poslovna putovanja ljudima daju energiju, otvaraju im um za nove ideje i odlična su za uspostavljanje novih kontakata. U poslu se ništa ne može porediti sa direktnim susretima.

Ako se zanemare generacijske razlike, putnici iz azijsko-pacifičkog regiona su generalno najproduktivniji na putovanjima (čak 65%), u odnosu na Amerikance (58%) i Evropljanje (53%).

Ova studija je pokazala i da više od 60% ispitanika smatra da su uspešniji kada rade u timu i direktno komuniciraju sa saradnicima. Procenat pada na 30% kod ljudi koji rade samostalno ili komuniciraju na daljinu.

Obavezno pročitajte i nekoliko saveta za organizaciju poslovnih putovanja i naučite kako da poslovna putovanja pretvorite u odmor. Možda će vas zanimati i koji gradovi su najskuplji za poslovna putovanja.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *