Vesti – Pravila za povratak na Puket – Travel Magazine

Pravila za povratak na Puket

Pravila za povratak na Puket

Turistička organizacija Tajlanda (TAT) je objavila neka od pravila koja će važiti za sve vakcinisane turiste, a koji planiraju putovanje na Puket od 1. jula. Pravila su vezana za poseban model otvaranja ovog južnog tajlandskog ostrva – Phuket Sandbox. Primena pomenutog modela značila bi da će ovo ostrvo biti ponovo otvoreno za međunarodne posetioce za samo nekoliko nedelja.

Zeleno svetlo za 65 drzava
PROČITAJTE I…

Kipar – zeleno svetlo za vakcinisane iz 65 država

Pre svega, potpuno vakcinisani turisti više neće morati da provode 16 dana u hotelskom karantinu. Ipak, biće im potreban negativan PCR test koji ne sme biti stariji od 72 sata pre ukrcavanja na let za Puket. Takođe, moraće da poseduju potvrdu o vakcinaciji protiv COVID-19. Neophodno će biti da je potvrda tj. vakcinacija završena u periodu od minimum 14 dana do 1 godine pre ulaska na Puket. Ostala pravila se tiču važeće vize i Potvrde o ulasku (Certificate of Entry) koje će i dalje izdavati lokalni konzulati i ambasade Kraljevine Tajland. Ne treba zaboraviti ni obavezno zdravstveno osiguranje koje uključuje COVID-19 sa pokrićem od minimum 100.000 američkih dolara.

Pravila za ulazak na Puket

Putnici mogu leteti samo direktno na Puket tj. nije dozvoljeno presedanje u Bangkoku. To znači da će putnici morati da rezervišu letove koji direktno lete na ostrvo. Konekcije su moguće iz gradova poput Dubaija, Dohe, Singapura, Istanbula i Hong Konga. Naravno, neki od ovih gradova mogu imati dodatna ograničenja i pravila za međunarodne dolaske. To se može odnositi i na putnike koji su samo u tranzitu što treba proveriti pre kupovine karte. Thai Airways, takođe, planira niz direktnih letova za Puket iz evropskih gradova, uključujući Frankfurt, Kopenhagen, Pariz i London.

Deci mlađoj od 12 godina neće biti potrebna potvrda o vakcinaciji. Sva deca starosti između 12 i 17 godina moraće da urade brzi antigen test po dolasku na aerodrom u Puketu. Test će biti o trošku putnika. Svi putnici, kao i do sada, moraće da instaliraju mobilnu aplikaciju “ThailandPlus” za praćenje kontakata vezanih za COVID-19.

Pravila vezana za boravak na Puketu

Turisti će morati da provedu 7 noći na Puketu pre nego što im bude dozvoljeno da putuju po zemlji i obilaze druge delove Kraljevine. Smeštaj će morati da se rezerviše u zvanično odobrenim hotelima koji imaju sertifikat “Amazing Thailand Safety & Health Administration”. Na kraju svog sedmodnevnog boravka, turisti će morati da urade PCR test. Negativan rezultat će im omogućiti da posećuju druge delove zemlje. Posetioci koji borave u Tajlandu kraće od 7 dana moraće da imaju negativan PCR test pre nego što se ukrcaju na let za povratak kući.

Očekuje se da će tokom narednih dana TAT potvrditi i dodatne zahteve. To uključuje i listu zemalja srednjeg i niskog rizika čiji stanovnici mogu da učestvuju u ovom programu.

U međuvremenu, lokalne zvaničnike ohrabruje činjenica da je preko polovine stanovnika Puketa sada vakcinisano protiv COVID-19. Međutim, većina njih je zapravo dobila prvu dozu. Imajući na umu cilj da se do jula vakciniše 70% populacije ostrva, čini se da će to u ovom slučaju značiti, pre svega, primanje prve doze vakcine.

Ulaz u Madjarsku za vakcinisane gradjane Srbije
PROČITAJTE I…

Zeleno svetlo od Mađarske za vakcinisane građane Srbije

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X