– Preuzmite besplatnu SIM karticu za turiste u Dubaiju – Travel Magazine

Preuzmite besplatnu SIM karticu za turiste u Dubaiju

Preuzmite besplatnu SIM karticu za turiste u Dubaiju

Da li i vi spadate u putnike kojima i sama pomisao na korišćenje telefona u inostranstvu izaziva stres?

Dilema da li da koristite roming usluge i po povratku sa putovanja platite debelo želju da komunicirate sa voljenima, ili da tokom celog putovanja jurite otvorene, ali potencijalno nesigurne WiFi mreže koje vam mogu kompromitovati važne podatke u telefonu, sada je konačno rešena, bar u Dubaiju.

Ovaj bliskoistočni emirat je uveo novinu koja će olakšati boravak svim stranim državljanima starijim od 18 godina. Naime, svaki putnik od sada na međunarodnom aerodromu u Dubaiju dobija lokalnu SIM karticu sa tri minuta razgovora i 20MB podataka. Kartica važi 30 dana i može se dopuniti sa tri paketa, u zavisnosti od dužine boravka. Trodnevni paket koji košta 25 (oko sedam dolara) dirhama omogućava vam korišćenje 150MB i 10 fleksibilnih minuta razgovora, sedmodnevni košta 55 dirhama i obezbeđuje 20 minuta razgovora i 500MB, a dvonedeljni paket, koji košta 110 dirhama, nudi 40 minuta ragovora i 2GB prenosa podataka.

SIM kartice će na pasoškoj kontroli dobijati putnici stariji od 18 godina, bilo da se radi o nosiocima turističke ili tranzitne vize. Čak i putnici iz zemalja kojima nije potrebna viza za Ujedinjene Arapske Emirate moći će da dobiju ovu karticu.

Nova pogodnost za putnike uvedena je kao deo Happiness projekta Smart vlade Dubaija, u saradnji sa kompanijom za telekomunikacije Du.

Putnici će SIM kartice moći da preuzmu na svim aerodromskim terminalima i one će biti vezane za podatke iz putnikovog pasoša.

Saznajte više i o najvećem vodenom parku na svetu, koji se nalazi upravu u Dubaiju, o hotelu sa „sedam zvezdica“ Burdž al Arabu, najzanimljivijim suvenirima i besplatnim atrakcijama ovog grada.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *