Vesti – Pripreme za budućnost turizma i hotelijerstva – Travel Magazine

Pripreme za budućnost turizma i hotelijerstva

Pripreme za budućnost turizma i hotelijerstva

U Zagrebu se 29. i 30. novembra događa međunarodna konferencija turističke i hotelske industrije. Na konferenciji će učestvovati govornici iz ukupno 16 zemalja. Biće zastupljeni predstavnici najvećih hotelskih kompanije regije, EU, ali i SAD i Velike Britanije.

Kao i svake godine (ovo je 9. Best Stay po redu) konferencija se bavi trendovima i strategijama razvoja turističkog poslovanja, s fokusom na budućnost turizma i hotelijerstva.

Best Stay konferencija
PROČITAJTE I…

Održana Best Stay konferencija lidera u turizmu

Zonar Zagreb prati globalne trendove i domaćin je Best Stay konferencije

Trend u razvoju turističkog proizvoda su hoteli s 4* koji nastaju jer se nove generacije putnika udaljavaju od tzv. standardnog, raskošnog i vrlo konzervativnog pristupa usluzi i luksuzu. Oni traže smeštaj koji odgovara njihovim ličnim interesima, životnom stilu i nude opuštenu atmosferu.

Novootvoreni Zonar Zagreb baš je takav hotel, što ga čini idealnim domaćinom ovogodišnje Best Stay konferencije jer polaznici mogu videti iz prve ruke kako izgleda baš to o čemu pričamo.

Ovo je i prvi put da se konferencija održava u Zagrebu, jer se svake godine menja lokacija u zavisnosti od teme. Prošle godine je to bio održivi i eko turizam, a konferencija je održana u Međimurju, terme Sv. Martin.

Poslušajte iskustva 50 govornika i hotelijera iz 16 zemalja

Među 50 govornika, ove godine svakako ne smete propustiti Jeff Yanga. On je direktor istraživanja i voditelj Digital Intelligence Laba, američkog „Institute for the Future“ koji će prisutnima dati zanimljiv i argumentovan pogled u budućnost turizma na prezentaciji „What if you could see the future of hospitality? – Learning to think outside the box„.

Druga prezentacija za koju će se tražiti mesto više svakako je ona Jakuba Dobiesa, voditelja Digital Field Marketinga za Istočnu Evropu hotelske grupacije Marriott. Pod naslovom „The Importance of Being There – How Field Experience Shapes Successful Hotel Marketing Strategies“ (Važnost prisutnosti ili kako iskustva s terena oblikuju uspešne marketinške strategije hotela) Jakub će prezentovati kako oni razvijaju efikasne komunikacijske kampanje kroz neprestanu komunikaciju sa svojim klijentima.

Kako se hotelska industrija još uvek suočava s problemom pronalaska radne snage, Best Stay konferencija ugostiće i Tinu Busak, savetnika za organizaciju i talente EMEA regije u The Walt Disney Company, Velika Britanija. Na Tininoj prezentaciji otkrićete kako unaprediti svoje odnose s potencijalnim i postojećim zaposlenima i uspešno sarađivati.

O budućnosti turističke industrije pričaće nam i Vasiliki Mavrokefalou, Direktor Upravljanja Tržištima iz grčke Expedia Groupe – najpopularnije platforme za rezervisanje hotelskog smeštaja u SAD.

Martina Lucić Čanak, CEO konferencije, dodatno nas je razveselila: „Po prvi put će se na panelu naći jedna avio kompanija (Turkish Airlines) s predstavnicima destinacija, kako bi diskutovali o mogućnostima i plodovima promišljene saradnje među njihovim industrijama. Nas kao konferenciju najviše interesuju ovakve saradnje koje potiču razvoj destinacije.“

Čini se kako je program i ove 9. godine Best Stay vrhunski i kako se u 2 dana može naučiti više nego u godinu dana lurkanja (vrebanja) po društvenim mrežama. Ovo je konferencija na kojoj možete efikasno „networkovati“, ali i dogovoriti poslove s hotelskim kompanijama (ili makar poslovne sastanke 1:1).

Prvi put na Best Stayu – pripravnici i studenti u potrazi za iskustvom i ohrabrenjem

Uz program za hotelske profesionalce i menadžere, ove godine Best Stay otvara svoja vrata i studentima koji se tek spremaju zakoračiti na tržište rada. Ideja je pokazati mladim nadama šta sve nudi svet turizma i hotelijerstva, i to od iskusnih profesionalaca. Prema rečima Lucić Čanak: „Upravo su ti, iskusni profesionalci oduševljeni ovim pristupom edukaciji i privlačenju mladih u njihovu industriju. Drago nam je da im baš Best Stay otvara vrata. Nadamo se kako nas neće zaboraviti kad sazru kao profesionalci“.

Networking i odličan provod u Zagrebu

Uz fokus na studente i pripravnike, Best Stay kao i uvek do sada nudi najbolje organizovani networking i zakazivanje sastanaka s ljudima i hotelskim kućama koje vas zanimaju ili vam zvuče kao savršen partner ili kupac vaših usluga i proizvoda.

Nakon što završe uzbudljive prezentacije i podeli se znanje hotelijera iz svih kutaka sveta, Best Stay posetiocima garantuje i dobru zabavu i kvalitetne aktivnosti na lokaciji jer Best Stay nije samo konferencija, već i stručno druženje u najboljem smislu tih reči.

Ako ste zaboravili, 29. i 30. novembra, u Hotelu Zonar Zagreb, s početkom u 9.30 sati.

Otkrijte budućnost hotelijerstva na vreme.

Rezervišite svoju ulaznicu za Best Stay 2023.

Najbolja hotelijerska konferencija u regiji, ako je verovati njenim posetiocima.

Avgustovski kviz knjiga
PROČITAJTE I…

Odigrajte naš avgustovski kviz i osvojite Laguna knjige!

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *