Vesti – Prvi slučaj od aprila - Vijetnam poslao turiste kući i zatvorio treći grad po veličini u strogi karantin – Travel Magazine

Prvi slučaj od aprila – Vijetnam poslao turiste kući i zatvorio treći grad po veličini u strogi karantin

Prvi slučaj od aprila – Vijetnam poslao turiste kući i zatvorio treći grad po veličini u strogi karantin

Vijetnamska vlada pokrenula je već plan evakuacije 80.000 ljudi iz grada Da Nang, koji se nalazi na centralnoj obali. Na ovu odluku Vijetnam se odlučio nakon što je za poslednja dva dana otkriveno da je šest stanovnika zaraženo virusom Covid-19.

Pogledajte kako izgleda prvi zlatni hotel na svetu koji je otvoren u Vijetnamu. Saznajte i koje su najbolje turističke atrakcije Vijetnama.

Prvi slučajevi zaraze u Vijetnamu od aprila!

Grad Da Nang je popularno turističko središte, i ulaz u istorijske gradove Hue i Hoi An. U njemu je pre evakuacije odmaralo nekoliko hiljada turista, ali uprkos malom broju novih slučajeva, vlada ne želi da rizikuje. Tokom naredna četiri dana 80.000 domaćih turista biće prebačeno iz Da Nang-a u 11 drugih vijetnamskih gradova. Sa lokalnog aerodroma će biti dnevno oko 100 letova radi što efikasnije i brže evakuacije. Ministarstvo zdravlja saopštilo je da će svi putnici koji napuste Da Nang morati da se izoluju kod kuće 14 dana.

Vijetnam – zemlja koja je od starta imala sjajnu i proaktivnu reakciju na zarazu

Vijetnam spada u onaj krug država koje su odmah i vrlo odlučno reagovale kada se pojavio prvi slučaj Covid-19. Zbog toga su naširoko hvaljeni u svetu i vrlo malo im je falilo da prođu sa sto dana bez nove infekcije. Život se ipak pre pojave novih slučajeva odvajao sasvim normalno. Zahvaljujući jeftinim letovima i sniženim hotelskim aranžmanima, Da Nang je doživeo porast domaćih turista otkako je zemlja nastavila putovanje unutar svojih granica. Međunarodna putovanja i dalje su obustavljena i nema naznaka kada bi mogla da budu obnovljena.

Međutim, kada je kod jednog lokalca registrovan virus, grad je odmah stavljen u strogi karantin. Mere socijalnog distanciranja su na snazi, sve verske i sportske manifestacije otkazane, a okupljanja svedena na 30 osoba. Zanimljivo je kako izvor zaraze nije još utvrđen. 57-godišnji Vijetnamac nije izlazio iz grada mesecima, ali jeste posećivao zdravstvene ustanove i bio gost na jednom venčanju.

Podsetimo se kako je u Vijetnamu od početka pandemije zabeleženo 420 slučajeva, te da nije bilo smrtnih ishoda. Za zemlju koja ima 96 miliona i deli granicu sa Kinom, to su impresivne brojke. Tome je definitivno doprinelo uvođenje masovnog karantina i izolacija sela.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
20Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *