– Prvo luksuzno krstarenje do Severnog pola – Travel Magazine

Prvo luksuzno krstarenje do Severnog pola

Prvo luksuzno krstarenje do Severnog pola

Čini se da se kompanije specijalizovane za polarna krstarenja utrkuju novim ponudama kako bi opstale na tržištu.

Polar Latitudes je upravo objavio da voditi turiste da borave u okviru naučnih ekspedicija na Antarktiku.

SeaDream Yacht Club planira krstarenje od Antarktika do Arktika u trajanju od 88 dana, a sada je i francuska kompanija za krstarenja Ponant objavila kako planira da organizuje prvo luksuzno krstarenje do samog Severnog pola.

Novo plovilo koje je specijalizovano za polarna istraživanja, Le Commandant Charcot će najranije 2021. primiti putnike koje će povesti na luskuznu plovidbu do samog geografskog severnog pola. Putovanje će trajati 16 dana. Polazak će biti sa Špicberških ostrva, a krajnji cilj je najsevernija tačka koja je pokrivena ledenim santama.

Putnici će tokom putovanja moći da vide brojne polarne životinje poput belih medveda, arktičkih foka, svalbardskog irvasa, morževa kao i spektakularne ledene pejzaže, lednike, ledene kape i ploče. Postojaće i mogućnost da se napusti brod i da se poseti obala uz pratnju prirodnjaka.

Brod će biti opremljen luksuzno. Imaće 135 sobe od kojih će biti 31 apartman sa balkonima i pogledom na otvoreno more. Obedovanje će biti moguće u dva vrhunska restorana, a na brodu će se naći i zatvoreni bazen smešten u staklenu baštu  spa centar sa staklenim zidovima.

Putnici će osim vrhunskog luksuza i izuzetnog iskustva tokom ovog neobičnog putovanja biti nagrađeni i saznanjem da su među tek nekoliko putnika koji su prvi ljudi koji su dosegli geografski Severni pol na 90 stepeni severne geografske širine.

Brod kojim će biti pokrenuto putovanje je prvo hibridno, električno plovilo. Ovaj će se brod koristiti i za neka putovanja do Antarktika.

Cena za krstarenje do Severnog pola je prava sitnica – oko 26 hiljada evra za dvoje.

Pročitajte još: Ruski turistički voz do arktičkog polarnog kruga. Počinje sezona lova na polarnu svetlost. Ako ne verujete da je zemlja okrugla možda je za vas – bizaran put do kraja ravne ploče.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *