Vesti – Putnici širom sveta željni povratka na ostrvo Puket – Travel Magazine

Putnici širom sveta željni povratka na ostrvo Puket

Putnici širom sveta željni povratka na ostrvo Puket

Turističko udruženje Puketa je saopštilo da bi putnici 28 nacionalnosti želeli da dođu na ostrvo Puket nakon što se ukine obavezni karantin, za sve one koji su primili vakcinu protiv Covida-19.

Ostrvo Puket očekuje oko 150.000 turista

Popularna destinacija će biti prva lokacija u Tajlandu koja će ukinuti ograničenja karantina, prema vladinom dugoročnom planu za ponovno otvaranje cele zemlje.

Turisti iz Kine, Rusije, Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke, Singapura i još 23 zemlje nadaju se poseti, ali mogućnost dolaska i dalje zavisi ne samo od uslova u Tajlandu, već i od odobrenja za putovanje iz matičnih zemalja.

Puket očekuje oko 150.000 internacionalnih putnika između jula i septembra, a predviđa se da će u lokalnu ekonomiju generisati 30 milijardi bata. Nadamo se da će ovi posetioci pokrenuti turizam, što bi bio uvod u tradicionalno visoku sezonu na Puketu od oktobra.

Karantin od sedam dana
PROČITAJTE I…

Tajland olakšao ulazak u zemlju – od 1. aprila karantin od 7 dana za sve vakcinisane

Vakcinacija lokalnog stanovništva bitan uslov ukidanja karantina

Potrebna dokumentacija i postupci se još uvek razrađuju, pre podnošenja zahteva i odobrenja CCSA. Primarna je bezbednost lokalnog stanovništva i zahtevani prag od 70% lokalne stope vakcinacije za 460.000 stanovnika područja Puketa, što podrazumeva najmanje 920.000 injekcija do 1. jula, u cilju ukidanja karantina.

Ostrvo Puket bez karantina

Foto: Bradley Prentice from Unsplash

U turističkom udruženju Puketa su optimistični, ali priznaju da ne očekuju da će se opšti turizam brzo vratiti, dok su ograničenja na snazi, jer turiste odbija bilo koji karantinski period. Putnici koji prvi dođu u Tajland verovatno će uglavnom biti osobe koje imaju porodicu u Tajlandu i poslovni ljudi.

Iako je pre nekoliko dana obeležen povratak međunarodnih letova za ostrvo Puket, na letu Thai Airways-a iz Nemačke je bilo samo 16 putnika za Puket, a za Bangkok još 114 putnika, tako da možemo zaključiti da je još uvek dug put do obnavljanja turizma u punom kapacitetu.

Zemlje Azije propisi ulaska
PROČITAJTE I…

Azija – kakvi su trenutni propisi ulaska u zemlje ovog kontinenta

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
108Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *