– Putnik obukao suknju da bi mogao da uđe u avion – Travel Magazine

Putnik obukao suknju da bi mogao da uđe u avion

Putnik obukao suknju da bi mogao da uđe u avion

Američki putnik na letu saudijske aviokompanije bio je primoran da se na brzinu presvuče pre ukrcavanja na let za Rijad.

Razlog za to bio je njegov „neprimeren“ izgled, pošto je na sebi imao šorc koji mu je orktivao kolena. Putnik o kome se radi je Džordan Bišop, novinar Forbes-a i leteo je na liniji iz Džakarte za Istanbul preko Rijada aviokompanijom Saudia.

Prema dres kodu ove kompanije šorcevi za muškarce nisu dozvoljeni, a ovakvo pravilo utemeljenje ima u strogim islamskim zakonima i pravilima ponašanja i oblačenja. Nošenje šorca i pokazivanje golih kolena u islamskim zemljama se smatra veoma nepristojnim i nedopustivim.

Iako je Bišop prema planu putovanja trebalo da se zadrži veoma kratko u tranzitu na aerodromu u Rijadu, od njega je traženo da se preobuče, inače mu neće biti dozvoljeno da se ukrca na let. Prilikom čekiranja nije mu ništa bilo rečeno i nije mu pravljen problem zbog šorca tokom posete salonu za putnike biznis klase na aerodromu u Džakarti, ali kada je došao do službenika Saudia-e na gejtu pred ukrcavanje, nastao je problem.

Kako nije imao nijedne pantalone pri ruci u ručnom prtljagu, a vreme za ukrcavanje je isticalo, on je na brzinu otišao da prve prodavnice gde je kupio sarong, tradicionalnu garderobu Južne Azije – veliki komad tkanine koji se obmotava oko struka poput suknje.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X