– Putopisi: Beleške jedne Indonežanke o Srbiji – Travel Magazine

Putopisi: Beleške jedne Indonežanke o Srbiji

Putopisi: Beleške jedne Indonežanke o Srbiji

U saradnji sa Bibliotekom grada Beograda i Društvom srpsko-indonežanskog prijateljstva, kao i uz učešće Udruženja indonežanskih studenata u Srbiji, pre nekoliko dana je održana prezentacija knjige „Catatan Serbia Sabriana“ – Sabrianine beleške o Srbiji, mlade autorke i putopisca Sabriane Jayaputri.

Knjiga je objavljena u Indoneziji u januaru 2019. godine i trenutno se prevodi na srpski. Sabriana je jedan od pet indonežanskih studenata u Srbiji i od 2013. godine studira na Fakultetu za bezbednost. Osim studiranja, Sabriana je posvećena brojnim hobijima, a jedan od njih je vođenje beleški sa putovanja.

Udruženje indonežanskih studenata u Srbiji

Tako je i nastala knjiga, koja, kako sama kaže, govori o njenoj drugoj kući – Srbiji. Ona se namerno prijavila za stipendiju u zemlji u kojoj maternji jezik nije engleski i koja je za Indonežane pomalo neuobičajena. Iako nikada nije planirala da joj Srbija postane drugi dom, veoma je srećna što studira ovde, i navodi da je u komunikaciji sa različitim ljudima naučila da poštuje druge, ali i da je zavolela da istražuje nove delove sveta.

Srbija je postala polazna tačka, iz koje je Sabriana kasnije posetila desetine drugih zemalja. Njena putovanja i utisci iz Srbije verno su opisani u knjizi, a nadamo se da ćemo veoma skoro imati priliku da je čitamo i na srpskom jeziku. Ukoliko ste nestrpljivi, predlažemo da pročitate njen tekst koji je Travel Magazine prethodno objavio, o Indoneziji.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *