– Putovanja iznenađenja postaju sve popularnija – Travel Magazine

Putovanja iznenađenja postaju sve popularnija

Putovanja iznenađenja postaju sve popularnija

Godišnji odmori su uveliko u toku, a većina turista je svoje letovanje odavno već izabrala.

U Americi je situacija ista, s tim da sve veći broj ljudi planira da putuje ove godine. Mnogi su letovanja već uplatili, ali postoje i oni koji još uvek ne znaju gde će putovati.

Kako su pokazala najnovija istraživanja, raste interesovanje za avanturističkim putovanjima. To je bio razlog da pre tri godine bude osnovana neobična turistička agencija „Pack Up + Go“ (Spakuj se i kreni).

Ova agencija nudi putovanja iznenađenja. Njihovi putnici osim što ne brinu o planiranju putovanja čak ne znaju ni gde će ići.

Kakvo putovanje želite?

Oni koji žele na putovanje iznenađenja treba samo da se odluče za vrstu odmora koja im je potrebna. Da li je to road trip ili putovanje avionom, plaža, planina, poseta nekom gradu ili miran odmor u prirodi je sve što klijent agencije treba da odabere.

Agencija potom, prema početnim uputstvima, rezerviše putovanje o kome putnici nemaju pojma. Oni ne znaju ništa, samo će im biti javljeno kada kreću na put. Sve vreme će imati na raspolaganju pomoć tokom puta i nekoga ko će im pomagati da ostvare svoj itinerer kako im je to u agenciji odlučeno. Pomoć se pruža daljinski, putem telefona, instant poruka i email-ova.

Kako bi putovanje što više odgovaralo putnicima, oni moraju da popune i upitnik u kome će navesti gde su do sada bili, šta su videli i koja su im interesovanja i naravno koliki im je budžet.

Međutim, izabrano putovanje iznenađenja nije zapisano u kamenu. Ono se može menjati i prilagođavati samim putnicima i njihovim željama tokom putovanja. Agencija pravi takve itinerere koji uključuju o 40 do 50 aktivnosti i destinacija, tako da putnici sami, tokom putovanja donose odluku za šta će se od ponuđenog i odlučiti.

Možda se ovaj format neće baš svima dopasti, ali interesantno je da njegova popularnost sve više raste. Uprkos pretpostavkama da milenijalci vole ovakav vid putovanja, u agenciji kažu da je to tačno, ali da imaju, zaista, širok krug putnika svih uzrasta i interesovanja.

Posebno je važno da su putnici koji se odlučuju za ovaka putovanja veoma zadovoljni izabranim destinacijama. Brojni pozitivni utisci i komentari pristižu na usluge agencija za putovanja iznenađenja.

Organizatori ovakvih putovanja smatraju da će njihova popularnost sve više rasti i da je jedan od ključnih faktora koji utiču na nekoga da se odluči da rezerviše putovanje iznenađenja to što na taj način eliminiše veliku količinu stresa koju svaka organizacija puta nosi sa sobom.

Agencije će vam pomoći da izbegnete skrivene hotelske troškove. Ne zaboravite da tokom putovanja i lokalci savetima pružaju podršku. Treba da znate kako se putuje da biste doživeli nezaboravno iskustvo – Kako da iskoristite sve blagodeti putovanja. Ako ste do sada sve probali, probajte sa obilaskom praških duhova – to sigurno još niste videli.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *