Vesti – Putovanje na Bali - uz novu taksu – Travel Magazine

Putovanje na Bali – uz novu taksu

Putovanje na Bali – uz novu taksu

Bali, popularna indonežanska destinacija, omiljeni je raj za odmor turistima iz celog sveta. Ostrvo privlači posetioce egzotičnom prirodom, živopisnim terasastim poljima pirinča, hinduističkim hramovima i naravno, očaravajućim peščanim plažama. Međutim, to ima svoju cenu. Životnu sredinu i kulturnu baštinu je neophodno bolje zaštititi u budućnosti. Zato Indonezija najavljuje uvođenje naknade za ulazak na ostrvo.

PROČITAJTE I…

Kada je najbolje vreme da posetite Bali

Početkom sledeće godine, turisti koji posećuju Bali moraće da plate ulaznu taksu u iznosu od 10 američkih dolara po osobi. Kako navode turistički zvaničnici, prikupljena sredstva će se prvenstveno koristiti za podršku programima koji imaju za cilj očuvanje životne sredine i kulture ostrva.

Od 1. januara 2024. godine posetioci koji dolaze na ostrvo plaćaće ulaz direktno na aerodromu ili morskoj luci. U obavezi će biti da čuvaju svoje račune i nalepnice do izlaska iz zemlje. Prema rečima direktora turističke organizacije Balija, Putu Astave (Putu Astawa), ova odluka ima za cilj povećanje svesti i odgovornosti stranih turista za zaštitu životne sredine i kulture Balija.

Bali ulazak

Foto: Niklas Weiss from Unsplash

Nedavno je Bali dospeo na naslovne strane zbog neprimerenog ponašanja određenih turista. Tako je jedan turista pozirao potpuno nag na svetom mestu – vrhu planine Agung. Kao odgovor, guverner provincije Vejan Koster (Wayan Koster) najavio je stroge mere. Njegova želja je da Bali bude destinacija za kvalitetan turizam i uviđajne goste koji poštuju lokalnu kulturu.

Pre izbijanja pandemije COVID-19, ostrvo, sa oko 4,2 miliona stanovnika, godišnje je primalo preko 6,2 miliona međunarodnih turista. Naravno, turistička industrija je pretrpela značajan udarac i pad usled pandemije. Na sreću, otkako se epidemiološka situacija smirila, došlo je do značajnog povećanja broja turista koji ponovo posećuju ostrvo.

Septembarski kviz nova
PROČITAJTE I…

Odigrajte naš septembarski kviz i osvojite Laguna knjige!

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
21Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Bali je izuzetno prljav plaže su prepune plastičnih kesa,flaša i stiropora jer su oni kao narod vrlo prljavi,varaju turiste i na svakom koraku žele da vas prevare. O makazama bolje da se ne govori…ponašaju se bahato ne poznaju masazu i na svakom koraku masiraju ne obucene devojke sa Jave i Sumatre ne znaju jezik i sve vreme masaže gledaju u mobilne telefone…Razmisli te pre nego što krenete na put na Bali…

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *