Vesti – Qantas rasprodao "let za nigde" za 10 minuta! – Travel Magazine

Qantas rasprodao „let za nigde“ za 10 minuta!

Qantas rasprodao „let za nigde“ za 10 minuta!

Pre pandemije Covid-19, putovanje avionom je bilo nešto krajnje normalno i učestalo. Jednostavan i brz način da iz jednog mesta dođete u drugo. Ali usled globalnih ograničenja, putnici maštaju ne samo o dalekim destinacijama, već i o samom letačkom iskustvu – od uzbuđenja pri poletanju do nenadmašnog pogleda na Zemlju sa prozora kabine. Otud i „letovi za nigde“ – avionska putovanja koja se odvijaju isključivo u svrhu putovanja, a ne odredišta.

Alitalia ne leti do marta 2021
PROČITAJTE I…

Alitalia – bez letova iz Beograda i Podgorice do marta 2021. godine!

Najbrže prodat let u istoriji ove australijske avio-kompanije

Da će ovi letovi postati trend unutar avio ponuda, dokazao je Qantas. Naime, ova australijska avio-kompanija je pustila u prodaju „let za nigde“, koji je zapravo let za razgledanje Sidneja i njegove okoline. U roku od 10 minuta, kako prenose mediji karte su rasprodate, što predstavlja najbrže rasprodat let u istoriji ove kompanije. Ovi letovi su definitivno spas za sve Australijance željne putovanja, s obzirom da je kod njih i dalje na snazi zabrana letenja van granica zemlje.

„Ljudima očigledno nedostaju putovanja i iskustvo letenja. Ako postoji potražnja, sigurno ćemo razmotriti još ovih živopisnih letova dok svi čekamo da se otvore granice“, izjavio je izvršni direktor Qantas-a, Alan Džojs.

Aerodrom Nikola Tesla opsluzio 61 manje turista
PROČITAJTE I…

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ – 61,4 odsto manje putnika i samo 3.090 komercijalnih letova …

Sedmočasovni „let za nigde“ poleće i sleće u Sidnej

Tokom ovog sedmočasovnog leta putnici će imati priliku da vide prelepe krajolike Zlatne obale, Novog Južnog Velsa, te čuvenu plažu Bondi beach. Odozgo, zaljubljenici u letenje trebalo bi da mogu da uoče čuvene australijske atrakcije, uključujući sidnejsku luku i Veliki koralni greben. Mlaznjak će lagano preleteti određene odredišta, posebno plažu Bondi. Obećava se i posebna zabava na letu, te i celebrity gosti iznenađenja. Putovanje će se odvijati avionom Qantas Boeing 787 Dreamliner, obično rezervisanim za interkontinentalna putovanja preko kontinenata. Trenutno postoji veoma mali broj letova koji saobraćaju do i iz Australije zbog ograničenja putovanja.

Dreamliner je poznat po velikim prozorima, što ga čini idealnim za razgledanje sa 30.000 stopa. Let KF787, koji će 10. oktobra da poleti sa sidnejskog aerodroma i vrati se u australijsku metropolu sedam sati kasnije, imao je 134 karte u prodaji. Zavisno od klase koštao je od 787 do 3.787 američkih dolara.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
132Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *