Vesti – Qatar Airways sleteo na Puket - avion pozdravljen vodenim topovima – Travel Magazine

Qatar Airways sleteo na Puket – avion pozdravljen vodenim topovima

Qatar Airways sleteo na Puket – avion pozdravljen vodenim topovima

Od 1. jula 2021., Qatar Airways je uspostavio letove do Puketa, pošto se tajlandsko ostrvo za odmor ponovo otvorilo za potpuno vakcinisane međunarodne turiste. Ovo predstavlja značajnu prekretnicu u oporavku međunarodnih putovanja, jer će ova avio-kompanija leteti četiri puta nedeljno između Dohe i Puketa avionom Airbus A350, koji ima 36 mesta u biznis i 247 mesta u ekonomskoj klasi.

16 nedeljnih letova do Tajlanda

Pored svojih 12 nedeljnih letova za Bangkok, avio-kompanija će obavljati i ukupno 16 nedeljnih letova do Tajlanda, pružajući besprekornu povezanost svojim putnicima koji putuju iz Evrope, Bliskog Istoka i Sjedinjenih Država preko najpovezanijeg i najboljeg aerodroma na Bliskom Istoku i „Trećeg najboljeg aerodroma na svetu“, Međunarodni aerodrom Hamad.

„Izuzetno je ohrabrujuće videti vodeće svetske prevoznike poput Qatar Airways-a koji se vraćaju na Puket u trenutku kada se destinacija ponovo otvora, i to sa poverenjem, što se može videti brojem samih nedeljnih letova. To je divan pokazatelj koliko je Puket popularan kod međunarodnih turista, koji očigledno žele da ponovo uživaju u legendarnim ostrvskim plažama i dobrodošlici i gostoprimstvu“, izjavio je guverner turističke uprave Tajlanda (TAT), gospodin Yuthasak Supasorn.

Spanija i Francuska ublazile mere
PROČITAJTE I…

Španija i Francuska ublažile ulazak za srpske građane

Prvi let na Puket je bio pre 11 godina

Prvi let na Puket je bio u 2010. godini, i u to vreme postao je 93. destinacija Qatar Airways mreže. Ovo odmaralište je magnet za putnike, posebno iz Evrope, Bliskog Istoka i Sjedinjenih Država. Počev od 1. jula 2021. godine, međunarodni turisti koji su u potpunosti vakcinisani najmanje dve nedelje pre leta i imaju negativan PCR test urađen 72 sata pre polaska, mogu ući na Puket i slobodno se kretati unutar provincijskog ostrva bez karantina.

Dok se putnici vraćaju u nebo Qatar Airways-om, mogu biti spokojni znajući da putuju jedinom avio-kompanijom na svetu koja je, zajedno sa svojim vrhunskim globalnim čvorištem međunarodnim aerodromom Hamad, dobila četiri Skytrax ocene sa 5 zvezdica.

To uključuje i prestižnu ocenu avio-kompanija sa 5 zvezdica, ocenu aerodroma sa 5 zvezdica, ocenu sigurnosti avio-kompanija COVID-19 sa 5 zvezdica i ocenu bezbednosti aerodroma COVID-19 sa 5 zvezdica.

Ova dostignuća ističu posvećenost kompanije Qatar Airways da svojim putnicima pruži vodeće iskustvo u industriji u svakoj tački putovanja, uključujući najviši mogući nivo zdravstvenih i bezbednosnih standarda koji štite dobrobit svojih putnika kako na zemlji, tako i u vazduhu.

Letovi do Puketa od 1. jula 2021: (lokalno vreme)

Doha (DOH) – Puket (HKT) QR 840 polazi 02:55 stiže 13:30 (sreda, petak, subota, nedelja)
Puket (HKT) – Doha (DOH) QR 841 polazi 02:30 stiže 05:30 (sreda, petak, subota, nedelja)

Delta Soj se siri Evropom
PROČITAJTE I…

Da li delta soj preti da ograniči putovanja po Evropi?

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *