Vesti – Rezultati na Covid-19 gotovi za 20 sekundi? Heathrow počeo testiranja ... – Travel Magazine

Rezultati na Covid-19 gotovi za 20 sekundi? Heathrow počeo testiranja …

Rezultati na Covid-19 gotovi za 20 sekundi? Heathrow počeo testiranja …

Londonski Heathrow počeo je sa probnim testiranjem na Covid-19. U pitanju su testovi čiji rezultati su gotovi nakon samo 20 sekundi, a trebali bi da zamene trenutni karantinski sistem. Aerodrom planira masovno da pregleda više od 78 miliona putnika.

Cilj ovih testiranja je provera ljude koji odlaze ili dolaze u Veliku Britaniju, te ukidanje vladine „crvene liste“, uz koju je vezan 14-dnevni karantin po povratku. Univerziteti Oksford i Mančester rade sa nadležnim na Heathrow-u na tri odvojena testa. Tri testa uključuju bris grla koji daje rezultate za pola sata, zatim test na bazi pljuvačke koji donosi rezultate za 10 minuta, i treći test holografskog mikroskopa koji daj rezultat u ​​roku od 20 sekundi.

UN izvestaj
PROČITAJTE I…

UN – koronavirus uništila turizam, ugroženo više od 100 miliona radnih mesta

Testiranje na aerodromu jedino rešenje za sigurna putovanja i ukidanje karantina

Oko 250 aerodromskog osoblja učestvovalo je u ispitivanju testova. Ukoliko se ovi testovi prihvate, koštali bi oko 30 funti, uz mogućnost da se uradi i PCR test za dodatnu proveru. Heathrow će poslati rezultate sekretarima za saobraćaj i zdravlje, u nastojanju da ih nagovori da odbace dvonedeljni karantin. To bi omogućilo međunarodnim putovanjima da se ponovo pokrenu bez ograničenja.

John Holland-Kaye, izvršni direktor Heathrow-a, rekao je za Telegraph: „Testiranje je životni put kojim se vazduhoplovni sektor Ujedinjenog Kraljevstva mora vratiti na noge. Ako možemo da obezbedimo dobar test, i dobijemo rezultat za nekoliko minuta, isplativ je i treba da dobije zeleno svetlo Vlade.“

Testiranje na covid-19
PROČITAJTE I…

Testiranje na COVID-19 na aerodromima širom sveta bi ubrzalo restart turizma?

Heathrow ima velika očekivanja, ali da li će sve ići glatko?

„Svaki putnik koji putuje preko Heathrow-a imao bi poverenje u naš aerodrom. Bez toga, naš vazduhoplovni sektor rizikuje da propadne.“

Mnogi aerodromi širom sveta već obavljaju testiranja na aerodromu. Međutim, samo UK ima pravilo po kom vas negativan test na Covid-19 ne oslobađa karantina. Razlog za to je „vreme inkubacije“ koje je potrebno da bi se virus otkrio.

Heathrow već ima ispitivački centar u kom vas svaki PCR test košta 150 funti, bilo da imate ili ne britansko zdavstveno osiguranje. Opet, čak i sa brzim testom, prognoze Gatwicka su da će avio-putovanja tek 2025. godine biti na starom nivou.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
116Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X