Vesti – Ryanair obnavlja 40 odsto svojih letova od 1. jula! – Travel Magazine

Ryanair obnavlja 40 odsto svojih letova od 1. jula!

Ryanair obnavlja 40 odsto svojih letova od 1. jula!

Ryanair, najveća evropska avio-kompanija sa niskim cenama, najavila je da će od 1. jula obnoviti 40% svojih letova. Naravno, pod uslovom da se ukinu vladina ograničenja za letove unutar EU i primene efikasne mere javnog zdravlja na aerodromima.

Plan je da dnevni raspored letenja bude do 1.000 letova! Kao i da se kompanija vrati na 90% svoje mreže ruta, pre pandemije Covid-19.

Kompletni detalji ovih letova i promotivne cene dostupni su već sada na zvaničnom sajtu kompanije.

Od trenutka kada je postojalo ograničenje letova sredinom marta, Ryanair je imao tek oko 30 letova između Irske, Velike Britanije i Evrope.

Ipak, to nije nanelo štetu kompaniji koja je pored Wizz Air-a najlikvidnija avio-kompanija Evrope.

Od jula Ryanair planira da leti iz većine od svojih 80 baza širom Evrope

Ryanair je povratak na avio-scenu najavio video kampanjom koja promoviše kupovinu karata putem sajta Ryanair.com, podstičući putnike da poštuju efikasne zdravstvene mere usled virusa Covid-19.

Preporuke su da se svi putnici čekiraju putem interneta, dok su maske za lice obavezne, kako na terminalima, tako i u avionu.

Ispred kompanije je naglašeno da su svi avioni Ryanair-a opremljeni sa HEPA filtrima za vazduh, slični onima koji se koriste na intenzivnoj nezi u bolnicama. Takođe, sve unutrašnje površine aviona dezinfikovaće se svake večeri hemijskim sredstvima, koja deluju više od 24 sata.

Ryanair ponovo leti!

Foto: Kevin Hackert from Unsplash

U avionima, kabinska posada Ryanaira nosiće maske, dok će biti omogućena ograničena usluga grickalica i pića tokom leta. Sve transakcije tokom leta biće obavljene isključivo karticama.

Isto tako, pristup toaletu biće dostupan pojedinačnim putnicima, i to na zahtev.

Putnici će morati da popune privremeni upitnik sa detaljima koje će koristiti vlade EU

Ryanair svakako ohrabruje putnike da redovno peru ruku i koriste sredstva za čišćenje ruku na terminalima aerodroma. Isto tako, da se distanciraju od drugih putnika dok čekaju let.

Kao privremenu dodatnu meru javnog zdravlja, Ryanair će od svih putnika koji lete u julu i avgustu tražiti da popune određene detalje (na mestu prijave), poput koliko će dugo biti planirana poseta, kao i koja će biti njihova adresa tokom posete drugoj EU zemlji.

Ove informacije biće dostavljene vladama Evropske unije, kako bi im pomogle da prate bilo koje propise o izolaciji koje posetioci zahtevaju na letovima unutar EU.

„Nakon 4 meseca, vreme je da Evropa ponovo počne da leti kako bismo ponovo ujedinili prijatelje i porodice, omogućili ljudima da se vrate na posao i ponovo pokrenuli evropsku turističku industriju koja obezbeđuje toliko miliona radnih mesta“, rekao je Edi Vilson, izvršni direktor kompanije.

Pogledajte kada Air Serbia počinje da leti, kao i čiji je pasoš najmoćniji u doba korone. Takođe, saznajte i koliku je medicinsku i humanitarnu pomoć preneo Qatar tokom pandemije, do sada.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
208Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *