Vesti – Ryanair odlazi iz Irske ukoliko se restrikcije oko putovanja ne ukinu? – Travel Magazine

Ryanair odlazi iz Irske ukoliko se restrikcije oko putovanja ne ukinu?

Ryanair odlazi iz Irske ukoliko se restrikcije oko putovanja ne ukinu?

Irski Ryanair mogao bi da napusti svoju matičnu zonu, ukoliko na snazi ostanu ograničenja putovanja zbog pandemije Covid-19.

Niskobudžetna avio-kompanija izjavila je da će preseliti kapacitete iz Irske tokom zimske sezone, ukoliko vladajuća stranka ne ukine restrikcije oko putovanja. Izvršni direktor kompanije Ryanair-a, Edi Vilson, kaže da bi vlada trebalo da deluje u skladu sa izveštajem Radne grupe za oporavak vazduhoplovstva, koji su sastavili „najbolji mozgovi“ vazduhoplovne industrije.

„Nismo ništa čuli oko ukidanja restrikcija, a sada ulazimo u zimsku sezonu i moraćemo da preselimo sve kapacitete iz Irske. Prosto nije moguće da poslujete sa 14-dnevnim karantinom“, rekao je Vilson.

Promena datuma karata
PROČITAJTE I…

Air Serbia – besplatna promena datuma putovanja za karte kupljene do 15. septembra

Rigorozne mere ulaska u zemlju uništavaju vazduhoplovrstvo cele UK i Irske

Irska je već ranije objavila da ne savetuje putovanja u inostranstvo. Za sada putnici koji se vraćaju sa putovanja, sa izuzetkom 15 zemalja, moraju po ulasku u zemlju otići u samoizolaciju na 14 dana. Ryanair insistira da se na Zelenu listu dodaju UK, SAD i Nemačka, ukoliko vlada želi da zadrži flotu u Irskoj.

Dvonedeljni karantin, kako tvrdi Ryanair, uveliko obeshrabruje putovanja i šteti poslovanju i turizmu u Irskoj. Još u julu, kompanija je uputila ultimatum irskoj vladi, zahtevajući da prošire svoju zelenu listu ili će napustiti zemlju. Ryanair je izjavio kako je zelena lista učinila više štete nego koristi irskoj turističkoj industriji, te da će dovesti do daljeg gubitka radnih mesta.

heathrow-poceo-brza-testiranja
PROČITAJTE I…

Rezultati na Covid-19 gotovi za 20 sekundi? Heathrow počeo testiranja …

Ryanair je nedavno morao da otkaže čak 1.000 letova između Irske i Velike Britanije!

„Ako Irska ne bude reagovala sada sa podsticajima za privlačenje saobraćaja za ovu zimu i za sledeću godinu, onda će avio-kompanije morati taj promet da premeste u ostalih 27 zemalja EU i Veliku Britaniju, gde će biti podsticaja za povećanje prometa, ali što je još važnije – bez ograničenja putovanja.“

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
78Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X