Vesti – Ryanair-ova politika o prtljagu "nasilnička" – Travel Magazine

Ryanair-ova politika o prtljagu „nasilnička“

Ryanair-ova politika o prtljagu „nasilnička“

Visina nadoknade za nošenje ručnog prtljaga koju naplaćuje niskotarifna aviokompanija Rynair je „nasilnička“ i predstavlja zloupotrebu, zaključio je španski sud.

Sud je doneo odluku da ovaj prevoznik mora da vrati novac putnici koja ga je tužila. Njoj je naplaćeno 20 evra jer je nosila 10kg ručnog prtljaga, a da nije platila dodatnu nadoknadu za prioritetnu kartu. Prema novim Ryanair-ovim pravilima, svaki putnik koji ne plati dodatno za prioritetno ukrcavanje, mora da uz cenu avio karte, plati nadoknadu za ručni prtljag veći od dimenzija 40cm x 20cm x 25cm.

Sud u Španiji je odlučio da je ova poslovna politika protivna kako španskim, tako i evropskim zakonima. Takođe je odredio da putnici bude vraćen novac koji je platila za nadoknadu, i to sa kamatom.

Sud je naložio Ryanair-u da ukine ovu politiku i da je izbriše iz svojih opštih uslova poslovanja.

Ryanair je ovim povodom izdao saopštenje za britanski Telegraph. U njemu se navodi da odluka španskog suda neće uticati na politiku o prtljagu ove aviokompanije, budući da se radi o izolovanom slučaju. Navedeno je da je sud pogrešno protumačio odluke Evropskog suda pravde. Takođe je zanemario slobodu aviokompanije da odredi dozvoljene dimenzije ručnog prtljaga na svojim letovima.

Ipak, odluka španskog suda otvorila je mogućnost za druge putnike koji u budućnosti budu tužili Ryanair.

Pročitajte još koja je najbolja evropska low cost komanija, da li vredi kupovati karte za premium sedišta na low cost letovima, ali i zašto evropske aviokompanije propadaju.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
27Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Pa i wizz ima takvu politiku, a ko ne razume uslove putovanja i hoce da za 10 EUR leti sa koferima neka pogleda koliko to kosta kod regularnih kompanija, a moze i da leti sa njima.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X