Vesti – Sa kojom vakcinom možete u Ameriku? – Travel Magazine

Sa kojom vakcinom možete u Ameriku?

Sa kojom vakcinom možete u Ameriku?

Od danas, 8. novembra, stupaju na snagu nova pravila za ulazak u SAD. Nova pravila podrazumevaju da svi putnici koji nisu američki državljani ili imigranti moraju da poseduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji. Pitanje koje se nameće je sa kojom vakcinom možete da putujete u Ameriku?

Malo ostrvo Njujork
PROČITAJTE I…

Malo ostrvo – nova atrakcija Njujorka

Potvrda o potpunoj vakcinaciji

Svi posetioci koji putuju u SAD pre ulaska u avion će morati da pokažu dokaz o statusu vakcinacije. Od tog pravila će biti izuzeti putnici mlađi od 18 godina, kao i oni koji ne mogu da prime vakcinu iz medicinskih razloga. Takođe, izuzetak će biti i osobe čiji se ulazak smatra hitnim, a koje nemaju blagovremeno pristup vakcini.

Potpuno vakcinisani putnici i dalje će morati da pokažu negativan PCR test urađen najviše tri dana pre putovanja. Putnici koji se izuzimaju od pravila o potpunoj vakcinaciji moraće da poseduju negativan PCR test urađen dan pred let.

Sa kojom vakcinom možete da putujete?

Što se tiče pitanja sa kojom vakcinom će putnici moći da uđu u SAD, na listi odobrenih su se našle: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac, Janssen (J&J), Covaxin i Covishield. Zanimljivo je da se ruska vakcina Sputnik V nije našla na pomenutoj listi.

Potvrda o vakcinaciji može biti odštampana ili u digitalnoj formi, a podaci u njoj će morati da odgovaraju podacima iz pasoša sa kojim putujete.

Više informacija, uključujući izuzetke, može se naći na zvaničnoj stranici Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

PROČITAJTE I…

Los Anđeles iz drugog ugla

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *