Vesti – SAD menjaju pravila za ulazak u zemlju – Travel Magazine

SAD menjaju pravila za ulazak u zemlju

SAD menjaju pravila za ulazak u zemlju

Američka administracija najavila je važnu promenu pravila za ulazak u zemlju. Putnici koji dolaze iz inostranstva u SAD više neće morati da poseduju sertifikat o vakcinaciji protiv Covid-a.
Ova odluka stupa na snagu danas, 12. maja, kada se i zvanično završava vanredna situacija u javnom zdravstvu izazvana virusom Covid-19.

Amalfi obala i nova pravila
PROČITAJTE I…

Nova pravila na Amalfi obali

Ulaz u SAD – bez promena 18 meseci

Pravilo da samo vakcinisane osobe mogu da uđu u zemlju bilo je na snazi od kada su SAD ponovo otvorile granice, pre gotovo 18 meseci.

Iz Američka turističke asocijacije ističu da sa zadovoljstvom pozdravljaju ovaj potez administracije. Na ovaj način preduzet je važan korak. Ova odluka je u skladu sa onim za šta su se turistička industrija ali i stručnjaci za javno zdravlje zalagali već mesecima.

Odluka SAD-a da ukinu vakcinaciju kao neophodan uslov za ulazak u zemlju uklanja značajnu barijeru za dolazak brojnih putnika iz celog sveta. Prema navodima turističkih stručnjaka, ovo će pokrenuti industriju ali i čitavu zemlju napred.

Dugoočekivana vest za turističke agencije

Mnoge turističke agencije širom sveta pozdravljaju vest koja dolazi iz SAD-a. Prema njihovim rečima, oni su bili svedoci otkazivanja ogromnog broja putovanja za SAD tokom proteklih meseci. Otkako su granice otvorene, to je upravo bilo zbog nevakcinisanih putnika.

Ukidanje pomenutih ograničenja je krajnje dobrodošao potez i označava značajan dan nakon nekoliko izuzetno turbulentnih godina za turističku industriju.

10 oblakodera
PROČITAJTE I…

10 najpoznatijih nebodera – 10 razloga za putovanje iz snova!

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Krajnje je vreme bilo. Konačno i ovakvi k’o Đoković i ja, možemo da odemo tamo. Treba uskoro poslovno da putujem u Boston, bila sam unapred rezervisala kartu za Royal charter service, ali nisam bila sigurna hoću li moći da odem.
    Laknulo mi je…

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *