Vesti – Sejšeli se otvaraju za turiste, bili vakcinisani ili ne – Travel Magazine

Sejšeli se otvaraju za turiste, bili vakcinisani ili ne

Sejšeli se otvaraju za turiste, bili vakcinisani ili ne

Sejšeli najavljuju da će se zemlja konačno otvoriti za međunarodne posetioce od 25. marta. Popularna destinacija u Indijskom okeanu će jedino zahtevati od turista da poseduju negativan PCR test koji ne sme biti stariji od 72 sata pre poletanja. Sa druge strane, neće postojati karantin niti će biti ograničenja kretanja, a neće biti potrebna ni potvrda o vakcinaciji.

PROČITAJTE I…

Sejšeli – daleki raj

Minimalan boravak u određenim objektima po dolasku više se neće primenjivati. Međutim, od posetilaca će se i dalje zahtevati da se pridržavaju mera zaštite javnog zdravlja, poput nošenja maski, držanja socijalne distance i pravilne higijene i pranja ruku.

Sejšeli i nova pravila

Nove mere, takođe, omogućavaju posetiocima pristup svim zajedničkim prostorijama u hotelima. Tu su uključeni barovi, bazeni, spa centri i dečiji klubovi, što je ranije bilo zabranjeno. Izuzetak su posetioci iz Južne Afrike, gde se pojavio novi soj koronavirusa. Njima neće biti dozvoljen ulazak do daljnjeg.

Otvaranje zemlje vodi ka ekonomskom oporavku

Datum otvaranja zemlje potvrdio je prošle nedelje ministar spoljnih poslova i turizma, Silvestre Radegonde, na sastanku koji je organizovala Turistička organizacija Sejšela. Tom prilikom je istaknuto da je ublažavanje mera omogućeno zahvaljujući agresivnoj kampanji vakcinacije koju su sproveli Sejšeli.

Ministar je izjavio da je kampanja vakcinacije bila prilično uspešna, a da je vlada učinila sve što je u njenoj moći kako bi osigurala zaštitu stanovništva. Sada su Sejšeli stigli do tačke kada je otvaranje granica sledeći korak koji omogućava postepeni ekonomski oporavak. Naglašeno je i da su mere koje se najavljuju u skladu sa preporukama partnera iz oblasti turizma kao i da su donete uz savetovanje i puno odobrenje zdravstvenih vlasti Sejšela.

Treba imati na umu da se ekonomija ove male ostrvske države kod istočne obale Afrike zasniva prvenstveno na turizmu. Takođe, vlasti najavljuju i da će se kontinuirano vršiti kontrola sprovođenja novih mera.

Qatar Airways najavljuje povećanje kapaciteta

Aviokompanija Qatar Airways je obnovila letove za Sejšele u decembru prošle godine. Međutim, nakon odluke da se Sejšeli otvore za sve turiste, Qatar Airways najavljuje povećanje kapaciteta ovog leta ka egzotičnoj ostrvskoj državi. Kompanija će svojim putnicima ponuditi veći broj mesta i ugodnije letove avionima tipa Boeing 787 Dreamliner.

Tunis turisticka sezona
PROČITAJTE I…

Tunis ublažava mere kako bi se spasila turistička sezona

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
113Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *