– Selfi u toksičnom jezeru - nova ludorija Instagrama – Travel Magazine

Selfi u toksičnom jezeru – nova ludorija Instagrama

Selfi u toksičnom jezeru – nova ludorija Instagrama

Tirkizne nijanse vode koja se presijava na suncu, postale su jedan od najpoželjnijih atributa na fotografijama za Instagram. Duboke plave vode Mediterana ne mogu se ni porediti sa nežnim nijansama mora na Maldivima – koji su postali jedna od najdražih destinacija Instagram „influensera“.

Jedno jezero u Sibiru dobilo je upravo nadimak Maldivi Novosibirska zbog toga što poseduje nesvakidašnji, gotovo magični sjaj.

Ako na Internetu potražite ove sibirske Maldive, videćete fotografije parova koji se ljube u vodi, atraktivne slike devojaka u bikinijima na jednorozima i flamingosima na naduvavanje i, naravno, nasmejane mladence. Steći ćete utisak da se radi o jednoj od najzabavnijih i najatraktivnijih lokacija ne samo u Sibiru, već i u svetu. Nažalost, prevarićete se, jer ove bajkovito tirkizne vode uopšte nisu deo prirodnog jezera, već se radi o otpadnim vodama iz obližnje elektrane. Naslage kalcijumovih soli i metalni oksidi su zaslužni za njihov neodoljiv sjaj.

Kompanija koja upravlja elektranom i lokalne vlasti upozoravaju posetioce da ne ulaze u vodu koja je otrovna i može izazvati, u najmanju ruku, alergijske reakcije, ali to nije jedina opasnost. Na dnu jezera je blato u kome kupači mogu da se zaglave i ugroze svoje živote.

Saznajte više o najinstagramičnijim destinacijama sveta i o najezdi umišljenih zvezda Instagrama na hotele. Možda će vas zanimati i zašto turisti umesto da čitaju vodiče, sve više pretražuju Instagram.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *