Vesti – Spaceship Neptune - uskoro balonom na izlet u svemir? – Travel Magazine

Spaceship Neptune – uskoro balonom na izlet u svemir?

Spaceship Neptune – uskoro balonom na izlet u svemir?

Kako vam se čini izlet u svemir balonom? Naime, uskoro bismo u okviru svemirskog turizma mogli da putujemo u stratosferu balonom. Nova firma Space Perspective razvija trenutno kapsulu pod pritiskom koja će biti podignuta velikim balonom. Balon je nazvan po planeti Neptun i moći će da primi devet osoba maksimalno. Osim velikih prozora za gledanje zvezda, „kapsula“ će nuditi i bar, a letovi će trajati do šest sati.

Pogledajte koje tri agencije se takmiče unutar svemirskog turizma, kao i kada će da se otvori prvi hotel u svemiru. Saznajte i šta astronauti misle o turistima u svemiru. 

Kabina će se na visinu od oko 48 kilometara penjati uz pomoć balona koji je napunjen vodonikom, da bi se nakon završene ture polako spustila u Atlantski okean gde će putnike sačekati brod. Balon će doći do ivice svemira što će svim putnicima omogućiti da vide zakrivljenost Zemlje.

„Naš cilj je da temeljno promenimo način na koji ljudi imaju pristup svemiru – kako za vršenje preko potrebnih istraživanja, tako i za uticaj na to kako gledamo i povezujemo se sa našom planetom“, izjavila je osnivačica firme Jane Poynter.

Budući svemirski turisti će morati za ovo putovanje da odvoje oko 125. 000 dolara, prenosi Travel Mole. Očekuje se da će prvi probni let Spaceship Neptune obaviti sledeće godine, a da bi kompletne komercijalne ture počele 2024. godine.

Ostale vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *