Vesti – Španija planira da dočeka prve turiste krajem juna – Travel Magazine

Španija planira da dočeka prve turiste krajem juna

Španija planira da dočeka prve turiste krajem juna

Kako se letnja sezona sve više približava, a broj novozaraženih u Evropi smanjuje, tako se i sve veći broj zemalja otvara.

Juče smo saznali da je na video sastanku dogovoreno otvaranje granica sa Rumunima, Mađarima i Bugarima od 1. juna. Ova vest nas je sačekala nakon objave da se od 1. juna otvaraju i granice sa Crnom Gorom, BiH, Makedonijom i Albanijom. U međuvremenu, i Grčka je otkrila da će od 15. juna biti otvorena za turiste, piše N1.

Šta se dešava sa druge strane Evrope?

Ministar transporta Španije Hose Luis Abalos je otkrio da bi Španija mogla da dočeka prve turiste krajem juna. Za sada, Abalos nije hteo da otkrije tačno za koje sve zemlje će se Španija otvoriti. Kao i da li će Britanci, koji čine 25 odsto ukupnih stranih posetilaca Španije, moći da uđu bez testa na koronu.

Prošle nedelje, Španija je odredila dvonedeljni karantin za sve strance, sa ciljem sprečavanja drugog talasa.

„Čim svi španski državljani budu mogli normalno da putuju iz regije u regiju, moći će i strani državljani da dođu. Za sada ne možemo da dozvolimo strancima ulazak, dok je naša populacija i dalje pod određenim restrikcijama“, izjavio je Hose za TVE, a kompletan razgovor preneo je El Pais.

Španija spada u evropske zemlje koje su najviše pogođene virusom, sa više od 278.000 potvrđenih slučajeva i 27.709 smrtnih slučajeva.

Spanija ima veliki broj zarazenih

Foto: Kobu Agency from Unsplash

Ipak, u poslednjih nekoliko dana broj mrtvih je najmanii od sredine marta kada je cela zemlja stavljena u strogi karantin.

Španci su nestrpljivi da pokrenu turizam i dočekaju prve turiste!

Bez obzira na očekivanja, Španija je vrlo nestrpljiva da otvori granice. Priliv od turizma čini dosta velki udeo (14.6%) u ukupnom BDP-u zemlje.

Spanija popusta sa merama

Foto: MR from Unsplash

Pedro Homar, direktor Turističke organizacije Majorke je izjavio kako su ugostitelji i hoteli spremni za restart čim se stvari dovedu u normalu.

Trenutno je u Španiji više od 70% gradova počelo da ublažava mere.

Barselona i Madrid još uvek ostaju zatvoreni, sa naznakama da bi i oni uskoro mogli da izađu iz strogog karantina.

Pogledajte koja pravila znače na plažama Francuske od otvaranja, kao i kakve zaključke o putovanjima je donela YUTA. Pogledajte i dirljiv video podrške koji je snimila Turistička organizacija Tajlanda. 

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...
31Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X