Vesti – Šta nas očekuje od maja ako putujemo u Grčku – Travel Magazine

Šta nas očekuje od maja ako putujemo u Grčku

Šta nas očekuje od maja ako putujemo u Grčku

Ako planirate putovanje u Grčku u narednim mesecima, iz ove zemlje stižu lepe vesti. Grčka planira da ukine sva preostala Covid ograničenja koja se tiču putovanja od 2. maja. Ova odluka stiže u pravi čas tj. pred početak visoke turističke sezone. Letnja sezona u Grčkoj obično počinje posle pravoslavnog Uskrsa, koji se ove godine obeležava 24. aprila.

Grcka mesta bez guzvi
PROČITAJTE I…

Skrivena mesta – jedinstveni grčki doživljaj

Grčka se na ovaj način pridružuje grupi od još 15 drugih evropskih zemalja, uključujući Švedsku, Madeiru i Kipar. Ove zemlje su već ukinule ograničenja prilikom ulaska, pošto intenzitet zaraze jenjava. Broj Covid infekcija u Grčkoj je opao poslednjih nedelja. Vlasti su 12. aprila zabeležile 15.000 zaraženih i 64 smrtna slučaja. Sa druge strane, od 11 miliona stanovnika, oko 72% je potpuno vakcinisano.

Očekivanja u 2022. godini

Ova mediteranska zemlja u 2022. godini očekuje veliki broj posetilaca. Zvaničnici predviđaju da bi prihodi trebalo da dostignu 80% nivoa iz 2019. godine, koja je bila rekordna pre nego što je pandemija zaustavila turizam.

Grčki ministar zdravlja, Tanos Plevris (Thanos Plevris), izjavio je da se Covid stabilizovao u zemlji. To omogućava da se nastavi sa suspendovanjem zaštitnih mera. Međutim, ministar je naglasio da se ove mere suspenduju, ali ne i ukidaju, i da će situacija biti revidirana u septembru.

Mere koje će biti uklonjene uključuju sertifikate o vakcinama, potvrde o oporavku i obavezu nošenja maski na zatvorenim javnim mestima od sledećeg meseca.

Putovanje u Grčku bez potvrda i sertifikata

Putnici koji kreću u Grčku neće morati da se testiraju pre putovanja, borave u karantinu niti da dostavljaju dokaz o vakcinaciji kako bi ušli u zemlju. Više neće biti obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima, poput hotelskih lobija, a posetioci neće morati da pokazuju sertifikate o vakcinciji da bi ušli na određena mesta. Od 15. marta su ukinuti obrasci za lociranje putnika, a od 1. aprila je produženo važenje vakcina za posetioce na devet meseci.

Zanimljivo je i da je Ministarstvo turizma Grčke izabrano za “Vodeću svetsku turističku organizaciju” od strane World Travel-a 2021. godine.

Nafplio grcka
PROČITAJTE I…

Nafplio – biser Peloponeza, najromantičniji grad Grčke

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
15Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Sjajno! Konačno ćemo moći da putujemo kao da je sve u redu. Nadam se da stvarno nismo daleko od toga. Volim Grčku, i drago mi je da je tako jer, da budem iskrena, ja tamo ne bih samo na letovanje, volela bih da tamo mogu i da živim. Znam da nije neka sreća, ali samo oni imaju takvo more. Zbog toga mi je san da jednog dana spakujem stvari, pozovem medjunarodne selidbe pro move, i odem zauvek… Al’ za početak, idem ove godine na Tasos, da nadoknadim sve što nisam mogla ove poslednje dve godine.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *