Vesti – Šta veštačka inteligencija može doneti turizmu? – Travel Magazine

Šta veštačka inteligencija može doneti turizmu?

Šta veštačka inteligencija može doneti turizmu?

Konferencija 3T – Tourism, Travel and Tech baviće se, između ostalog, i uticajem veštačke inteligencije na budućnost turističkog sektora, njenim prednostima, ali i opasnostima.

Teško da u svetu tehnologije danas postoji aktuelnija tema od veštačke inteligencije. Dugogodišnji procesi njenog razvoja doveli su do prave „eksplozije“ njene primene. Očekivanja su da će 2023. godina po tom pitanju biti još aktivnija. Primene sistema kao što su DALL-E, ChatGPT i sličnih biće sve šire. Njihovo prihvatanje zahvatiće sve segmente društva i poslovanja.

3T odrzivost
PROČITAJTE I…

Peti 3T: tehnologija i održivost kao unapređenje ponude

Veštačka inteligencija i uticaj na turizam

Neizbežno je, dakle, govoriti i o uticaju veštačke inteligencije na najsnažniju hrvatsku privrednu granu, turizam. A gde je bolje mesto za spajanje te dve teme, nego na konferenciji 3T – Tourism, Travel and Tech, koja je u svojih pet dosadašnjih izdanja objedinjavala teme upravo iz tehnologije i turizma?

U svom će predavanju na šestom izdanju ove konferencije više o veštačkoj inteligenciji i budućnosti turističkog sektora, o opasnostima i prednostima tog neočekivanog spoja, govoriti konsultant Zoran Pejović (All Things Hospitality).

Osim njega, govornici na ovogodišnjem izdanju konferencije će biti Antoaneta Šimunović, vlasnica i direktorka Luxury Living Croatia, čije predavanje je naslovljeno „Postoji li luksuz u Hrvatskoj?“. Treći keynote održat će Robert Sedlar, voditelj prodaje u Interzero Hrvatska, s naslovom „Održivi turizam u Hrvatskoj – mit ili stvarnost?„.

3T konferencija vestacka inteligencija

Tradicionalna panel rasprava biće održana na temu „Idu li luksuz i održivost u turizmu i putovanjima zajedno?„. Program se još uvek gradi, tako da ćemo ostale tačke programa konferencije, govornike, kao i više pojedinosti o svim obrađenim temama objaviti uskoro.

Konferencija 3T – Tourism, Travel and Tech održava se 15. marta 2023. godine u prostorima Kaptol Boutique Cinema & Bar, na adresi Nova Ves 17, Zagreb.

Cena ulaznice za fizičko učešće je 80 € (602,76 kn), a uključuje i ručak. Cena za online učešće je 30 € (226,04 kn). Kupci bilo koje ulaznice dobijaju i trajni pristup snimcima predavanja. Svoje ulaznice već sada možete nabaviti ovde.

3T konferencija
PROČITAJTE I…

Četvrta 3T konferencija – kako će turizam preživeti nakon pandemije?

Ostale zanimljive vesti pogledajte ovde.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Zanimljivo, nikad mi ne bi palo na pamet da bi ChatGPT mogao da donese nešto i turizmu. Skoro sam uopšte čula za njega, i pročitala malo više na blogu ‘teshadesign’, ali o ovome nisam razmišljala. Hvala vam.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *